Войти

Україна VS росія: не енергетичні можливості

Україна VS росія: не енергетичні можливості

Згідно зі статистикою за 2021 рік, Україна може замінити росію за постачанням зерна та, гіпотетично, металургійною продукцією. Окрім того, виробляти добрива з газу. Так ми зможемо не тільки забезпечити свої потреби, а й дати добрий експортний потенціал. UBNow продовжує цикл матеріалів с співзасновником аналітичного центру «Український інститут Майбутнього» Анатолієм Амеліним, чим Україна може замінити рф на світовому ринку.

Санкції та обмеження росії

Всі знають, що рф виготовляє набагато більше зерна. Однак накладені на неї санкції та обмеження дадуть змогу обмежити постачання росії. Тут Україна зможе обійти країну-агресора, але за умови, що відновлять та побудують металургійні заводи. В інакшому випадку — це зробити буде неможливо. Варто додати, що кожен новий металургійний завод не тільки сучасніший та досконаліший за попередній, а й менш трудомісткий і має низьку собівартість.

Україна може заробляти на експорті щонайменше 25 млрд доларів

Гіпотетично, Україна може замінити до трьох четвертих поставок російської металургійної продукції. Мова йде про напівфабрикати з вуглецевої сталі, гарячекатаний плоский прокат, прутки та бруски з вуглецевої сталі та чавун. Третину хімічних добрив ми вже спрямовуємо до країн ЄС. Однак у нас є кілька заводів з виготовлення азотних добрив, які знаходяться в нормальному стані. І навантаживши їх, ми зможемо заробляти щонайменше 25 млрд доларів на експорті.

Потрібно субсидувати сектор

Виробляючи добрива з газу, Україна зможе забезпечити свої потреби. А ще — дати добрий експортний потенціал. Тут ми можемо субсидувати свій сектор, як це робила раніше рф, та продавати нафтохімічним підприємствам газ за заниженою ціною. Оскільки агросектор — споживач — створює більше робочих місць та повинен мати стимул для розвитку, та участі у глобальних програмах продовольчої безпеки.

Більше матеріалів Анатолія Амеліна читайте в його телеграм-каналі.

UBNow > Підписатися
Україна VS росія: не енергетичні
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/77307-podrobnosti-uvolnenija-rukovodstva-gosspetssvjazi-ih.html