Войти

Україна VS росія: титановий шанс

Україна VS росія: титановий шанс

UBNow продовжує цикл матеріалів с співзасновником аналітичного центру «Український інститут Майбутнього» Анатолієм Амеліним, чим Україна може замінити рф на світовому ринку.

Український титан: світ, росія, Україна
Світовий ринок титанової продукції 44 млрд дол. Темпи зростання у цій галузі 7% на рік. До початку війни росія контролювала 25% світового ринку титану. При цьому Україна має близько 20% зафіксованих світових запасів титанових руд. Це 40 родовищ титану з запасом 80 млн куб м. Зараз видобуток ведеться тільки з розсипних покладів. Це 10% всіх розвіданих запасів.
США  вже повністю відмовились від закупки російського титану. Європа відмовитися поки не може. Є факт, що росія не займається зараз видобутком титану, але продовжує його продавати. Висновок один – росіянам його продовжує поставляти Україна. Тобто ми самі ж даємо сировину нападнику.

Україні потрібна стратегія титанового сектору
Стратегія титанового сектору була презентована ще у 2020 році. Як би її затвердили на державному рівні, то зараз Україна могла б виробляти якісний титановий порошок. Його можна використовувати в 3Д-принтингу, а це медицина та air space. Навіть новий iPhone вже вийшов у титановому корпусі. Було б круто, якщо він виготовлявся в Україні. Але поки такого не має. Бо ми експортуємо сировину, а не готовий продукт.
Інвестиції в видобуток титану і створення виробничих потужностей дозволить збільшити його видобуток щонайменше в 1,5 рази.

Більше матеріалів Анатолія Амеліна читайте в його телеграм-каналі

UBNow > Підписатися
Україна VS росія: титановий шанс
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/74519-gur-unichtozhili-v-okkupirovannom-donetske.html