Войти

На відновлення та модернізацію України необхідно від 400 млрд до 1 трл дол

На відновлення та модернізацію України необхідно від 400 млрд до 1 трл дол

Хто виплатить Україні ці кошти, чи готові іноземні інвестори вкладатися в нашу країну, поки йде війна, - розповів UBNow засновник American University Kyiv Роман Шеремета

Скільки втратила Україна
Якщо брати прямі руйнації України від Росії, то це приблизно 300 млрд дол. Ще 30% країна втратила ВВП минулого року. Тобто це ще 60 млрд дол. Плюс порахувати, скільки людей загинуло. В США, наприклад, є спеціальний розрахунок: 1 людина – це 10 млн дол. Якщо порахувати всі пошкодження та втрати України, то цифра дійде 1 трл дол.

Хто виплатить кошти за відновлення
Всі розуміють, що за все має платити Росія. Вони є основними винуватцями цього процесу. Є варіанти, які ці гроші забрати. Наприклад, через арештовані активи – їх у світі до 350 млн дол. Вони не покриють все, але це непоганий початок.
Є країни-партнери, які готові вже давати на розбудову України близько 110 млр дол.
Є і міжнародні інституції та інвестиційні фонди, які зацікавлені вкласти в нашу країну до 1 трл дол.
Бажання інвестувати в Україну є, навіть під час війни. Головне вирішити питання покриття ризиків.

Що цікавить Україну
Уряд визначив 3 пріоритетні напрямки. Це військово-промисловий комплекс, аерокосмічна та IT-галузі.
Зокрема, військово-промисловий комплекс буде важливий не тільки для Україні, а й для всього світу на десятки років. Стратегічно всі, хто заходить в країну, готовий співпрацювати в цій сфері.

Хто інвестуватиме в Україну першим
Іноземний бізнес треба привозити до України. Показувати можливості, які тут є. Є американські компанії, які не бояться заходити і працювати в нашій країні, попри війну. Для розуміння вони готові інвестувати до 100 млрд дол, не чекаючи перемоги.
Великі інвестиційні фонди не зайдуть. Для них це дуже великі ризики. Середній бізнес зможе зайти набагато швидше. І український бізнес має бути максимально представлений на різних заходах та зустрічах, щоб налагоджувати контакти та співпрацю.

UBNow > Підписатися
На відновлення та модернізацію України
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/57496-stalo-izvestno-chem-zanimaetsja-eks-glava.html