Войти

URC 2023: є довіра і гроші

URC 2023: є довіра і гроші. Потрібні реформи. Думка бізнеса

Лондонська конференція в підтримку України зібрала представників з 60 країн світу. Підприємець, засновник та СЕО корпорації «Біосфера» Андрій Здесенко ексклюзивно для UBNow розповів про роль бізнесу в цьому заході.

Рівень підтримки британським істеблішментом та суспільством дуже високий
Ще 2 роки тому ми не могли уявити, щоб український бізнес спілкувався з іноземними урядовцями, інвесторами та бізнесколами на таких заходах. Це важливо, бо український бізнес має розуміти рівень підтримки України, на що можна розраховувати, як країна буде розвиватися.

Бізнес має проєкти з відновлення України
У бізнеса є великі плани з розвитку країни, не зважаючи на війну. Але потрібні гроші. Тому ми спілкуємося з інвесткомпаніями. Адже банківське фінансування, яке було до війни, зараз отримати проблематично.
Компанії хочуть брати участь у відновленні України.
Треба будівельні матеріали, метал, новітні технології. Але є питання, де взяти стільки робочої сили, як повертати людей. Як відновлювати психологічний стан захисників, які повернуться з війни.
Україна отримала пакети фінансової та технологічної допомоги. Але як у цьому буде брати участь бізнес, поки не розуміємо.

Серйозних реформ анонсовано не було
Бізнес чекав серйозних змін. Це покращення інвестиційного клімату, стоп маски-шоу, недоторканість приватної власності, трансформація судової системи. Цього не було презентовано. І без змін в цих ключових напрямках не можливо залучення інвестицій і прихід великих гравців.
Зараз тільки формуються моделі інвестицій для українського бізнесу. Але всі говорять про те, щоб ці гроші не розкрали. Щоб не з’явились фірми-пустишки, через які кошти йтимуть.
З одного боку є підтримка. З іншого боку – є питання довіри і прозорості відносин між бізнесом, українським говерментом і міжнародними донорами.

UBNow > Підписатися
URC 2023: є довіра і
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/53541-zelenskij-viklav-video-jak-vin.html