Войти

В якому напрямку краще орієнтувати свій новий бізнес

В якому напрямку краще орієнтувати свій новий бізнес. Аналізуємо ситуацію з Анатолієм Амеліним

По перше, можливість заробити є. Після значного скорочення економіки минулого року у 2023 році Уряд очікує зростання ВВП на рівні 3,2%. Але, чи все так позитивно в реальному секторі економіки?

Які галузі будуть розвиватися, а в яких доведеться «затягнути пояси», аби втриматися на плаву. Про це UBNow ексклюзивно поспілкувався з співзасновником аналітичного центру «Український інститут Майбутнього» Анатолієм Амеліним.

Експерт зазначає, що найближчі 3-6 місяців буде ріст у будівельній галузі, переробній та харчовій промисловості. Теж саме кажуть в розмові з UBNow наші інші експерти (дивись наші ексклюзиви). Отже, якщо ви спрямуєте свої нові бізнеси в ці сектори, то буде вже успіхом.

«Все буде залежати від успіхів на фронті. Але можна спрогнозувати ріст у будівельній галузі, бо вже сьогодні йде відновлення зруйнованих домівок, виробництв, доріг. Розвиток буде і в переробній та харчовій промисловості, а також у сфери послуг», - розповів Анатолій Амелін.

Щодо аграрного сектору, то тут перспективи не такі втішні. Минулого року втрати аграрного виробництва становили 30%. Що до компенсацій та страхування на випадок війни - про це тільки но пішла розмова з боку держави. Цього року є проноз, що обсяги знизяться ще на 10%.

«Цього року деякі агропідприємства свідомо відмовили засівати новий урожай. Не хочуть мати збитки», - підкреслив пан Амелін.

А за статистикою в Україні сільгоспкультурами засіяно 10 млн га з запланованих 13 млн га. В Уряді запевняють, що цей обсяг задовольняє потреби внутрішнього ринку, при цьому залишаються можливості і для експорту. Але, ця інформація лише підтверджує слова експерта. Отже, якщо в минулому матеріалі ми казали, що земля непоганий актив, але не плануйте в цьому році розвиватися в аграрному секторі в Україні.

Більше матеріалів Анатолія Амеліна читайте у його телеграм-каналі - https://t.me/AnatoliyAmelin

UBNow > Підписатися
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/47184-parlament-velikobritanii-prinjal-rezoljutsiju-o.html