Войти

10% зростання на рік – вимога від бізнесу до уряду

10% зростання на рік – вимога від бізнесу до уряду

Резонансу набула заява представників Спілки українських підприємців. 11 відомих в Україні бізнесменів підписалися під 10 тезами, де доводять, Україна може бути успішною.

Ціль України: ріст економіки від 10% на рік. Головний критерій оцінки роботи Уряду, НБУ, ВР - забезпечення зростання ВВП від 10% на рік.

Це можливе ЛИШЕ при створенні нових потужностей, орієнтованих на експорт.

Серед тез: створення списку і підтримка напрямків виробництва, які Україна хоче мотивувати. Дерегуляційна гільйотина. Ліквідація інфраструктурного монополізму. Безкоштовне і швидке підключення до електро- та газових мереж при визначеній сумі інвестицій у нове виробництво. Найкращий податковий режим в Європі. Зниження ЄСВ. При інвестиції у виробництво, починаючи з визначеної суми, звільнення від більшості податків на 5 років. Спрощення трудового законодавства.

А ще три пункти, які UBNow спробує проаналізувати:

Маски-шоу стоп. Забезпечити проходження митниці за 1 годину в будь-яку країну. Швидке відшкодування ПДВ для промислового експорту.

Про силовий вплив на бізнес UBNow ексклюзивно поговорив з головою Ради Коаліції бізнес-спільнот за модернізацію України, Андрієм Длігачем.

«Бізнесу в Україні доводиться захищатися від непередбачуваних дій держави, засилля силовиків в економіці (блокування податкових накладних, кришування рейдерства, нечесні тендери) або просто помилкових чи свідомо руйнівних рішень чиновників (ми звемо це явище - гетманцевізація економіки). Та це не захист від самої держави, бо бізнес і держава мають навчитися співдії. Є достатньо прогресорів, навіть у владі, які розуміють проблеми бізнесу, і самі прагнуть їх вирішувати, усувати корупцію, дерегулювати економічні процеси, провести податкову і митну реформу. І зменшити частку держави в економіці. Але коли мова заходе про кричущі кейси рейдерства чи наїздів держструктур на чесний бізнес — ми реагуємо рішуче і швидко».

Про бізнес спільноти читайте в першому ексклюзиві А. Длігача для UBNow

UBNow > Підписатися
10% зростання на рік –
10% зростання на рік –
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/44552-v-rossii-ischezlo-tranzitnyh-tovarov.html