Войти

Чи вигідно інвестувати в Україні під час війни? Що обрати короткостроково, а що – довгостроково

Чи вигідно інвестувати в Україні під час війни? Що обрати короткостроково, а що – довгостроково

Україна навіть під час війни – перспективна для заробітку, зокрема і пасивного. Все більше громадян та бізнесів вкладають кошти в цінні українські папери. Тільки на початку травня продано ОВДП на 28,5 млрд грн.

UBNow вже аналізував ринок держоблігацій. Економіст та фінансовий аналітик Ерік Найман визнав цей сектор ліквідним. “Ринок ОВДП можна визнати досить ліквідним для великих гравців. Маленьким інвесторам цікаво переважно купувати і тримати до погашення”, - сказав експерт.

Тож що обрати зараз. І які відсотки пропонують різні інструменти.

Валюта, депозити та держоблігації – найкращі інструменти для розміщення на короткий термін — до року.

Від 10 до 20% капіталу експерти рекомендують зберігати у валюті та депозитах. Наразі середня ставка у гривні сягає 14,5% річних. А щоб застрахуватися від інфляційних ризиків – краще віддати перевагу інвестиціям у валюті.

Однак найвища дохідність все ж таки залишається за ОВДП. Наразі держава пропонує більше, ніж банки за депозитами. В середньому близько 19% річних. Також з доходу від облігацій не стягується 18% податку на дохід.

Для довготривалих інвестицій краще обирати біржові фонди та землю.

Популярність біржових фондів стрімко зростає. Є різноманіття вибору за індустріями — енергетичні, фармацевтичні та багато інших. Інвестувати у цю сферу краще щонайменше на 3 роки. Так можна отримати понад 10% річних.

За прогнозами земля в Україні може збільшити ваш капітал майже вдвічі. Крім орендної дохідності до 10% річних у валюті можна отримати й зростання вартості ділянки. Однак потрібен професійний підхід - проведення аналізу та пошук надійних орендарів. Інвестувати в землю потрібно щонайменше на 5 років.

Якщо ж ви бажаєте не тільки інвестувати, а й активно заробляти, розвиваючи свій бізнес, то дочекайтеся завтра. Ми проаналізуємо можливі напрямки вашого успіху з Анатолієм Амеліним.

UBNow > Підписатися
Чи вигідно інвестувати в Україні
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/46993-rossijskie-okkupanty-snimajut-legkij-tank.html