Войти

Військові дрони треба збирати в Україні самим,- позивний Авіатор

Військові дрони треба збирати в Україні самим,- позивний Авіатор

На час воєнного стану підприємства звільнили від оплати ПДВ та мита за ввіз комплектуючих для БПЛА для власного виробництва. Що змінять нові закони – ексклюзивно для UBNow захисник із позивним «Авіатор», розвідка «Айдар».

Готові китайські дрони купувати не варто
. Кожен готовий дрон, зібраний в Китаї, має певні характеристики. Але військові потребують інших. Китайці, як правило, економлять на комплектуючих заради дешевизни. А БПЛА для військвих має витримувати конкретну вагу з довантаженням. Зібрати унікальний дрон під конкретну задачу можна – комплектуючі на ринку є.

Збирати в Україні. Дрони треба збирати самим. Можна контролювати якість і надати необхідні характеристики. Є думка, все що летить в один кінець, не має бути гарної якості. Це помилка. Все, що поганої якості – не долітає. Одному підрозділу потрібні БПЛА з аналоговим відео, іншому – з цифровим.

Як було раніше. Приватні особи купували комплектуючі в Китаї на невеликі суми – до 100 тис грн з однієї картки. Виходило малосерійне виробництво. Щоб закуповувати на більші суми, треба було платити збори. Ціна на дрони зростала. Наприклад, дрони-камікадзе летять в один бік. Тож ціна на них має бути мінімальна. При довготривалій війні починається війна ресурсів. Важливо створювати дешеві та ефективні БПЛА. Економити людський і грошовий ресурс.

Нові закони: як тепер. Закони спростять ситуацію з виробництвом дронів. Вони дозволяють бізнесу закупати комплектуючі великими партіями і налагоджувати конвеєрне виробництво дронів. Як результат – збільшаться потужності та кількість виготовлених механізмів.

Що по цінах. Зараз в Україні дрони-камікадзе продають за 450-600$. За більш якісні просять до 800$. Закуповуючи комплектуючи окремо, можна виходити на більш низьку ціну, на більш високу якість і на необхідні характеристики. Якісні дрони з імпортними комплектуючими та збіркою в Україні обійдуться до 400$. Це ті, що вже випробувані війною. Які дійсно літають.

UBNow > Підписатися
Військові дрони треба збирати в
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/51855-bolnitsa-im.html