Войти

Понад 75% ринку праці України після воєнного вторгнення вже відновлено

Понад 75% ринку праці України після воєнного вторгнення вже відновлено

Як змінився ринок праці після повномасштабного нападу рф та скільки вакансій пропонують роботодавці зараз. Про тенденції UBNow ексклюзивно запитав засновника Work.ua">Work.ua Артура Міхно.

«Ситуація на ринку праці зараз краща, ніж під час повномасштабного вторгнення. До війни на Work.ua було понад 100 тисяч вакансій. Під час повномасштабного вторгнення кількість вакансій впала більш ніж у 10 разів. Найнижчий показник сягнув – 6 тисяч вакансій», — розповів Артур Міхно.

Починаючи з квітня пішло зростання. Найдинамічніше було влітку. Пік пошуку працівників у роботодавців був у жовтні – 56 тисяч вакансій.

«Потім почалися масові ракетні обстріли і відключення світла. Як наслідок, ринок праці призупинився. Але це також пов’язано з сезонністю. Бо традиційно ближче до зими бізнес зменшує свою активність», — додає Артур Міхно.

З перших днів 2023 року, буквально 2 січня, активність і роботодавців, і шукачів зросла.

«Шукачі роботи за кількістю запитів навіть встановили рекорд у січні. Ми зареєстрували найбільше запитів за останні 10 років. Ні люди, ні бізнес не відпочивали в новорічні свята, а працювали», — сказав він.

В січні також був перший рекорд з кількості поданих вакансій – 60 тисяч, у лютому – вже 66 тисяч, у березні понад 75 тисяч. У квітні зафіксовано 82 467 вакансій, що на 9% більше, ніж у березні.

«Понад 75% ринку праці України вже відновлено до довоєнного рівня. Робота є. Її вистачає», — підсумував Артур Міхно.

Лідери за кількістю вакансій в Україні:, Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Харківська області.

UBNow > Підписатися
Понад 75% ринку праці України
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/44024-k-memorialu-vechnoj-slavy-zhiteli.html