Войти

Дожився, мені загрожує завгосп батальйону Монако

Дожився, мені загрожує завгосп батальйону Монако.

Комерсант і колекціонер картин Адамовський, який з перших днів війни перебуває за межами України, загрожує мені, просить спростування та вибачень з мого боку. Нагадую, що він багаторічний бізнес партнер днями оголошеного в розшук Александара Грановського. Адамовського образила фраза у моєму минулому посту «Зв'язок Вітренко з бізнесменом Адамовським та величезні гроші відправлені на афілійовані з ним кампанії, за оренду офісних поміщень – це злочин у воюючій країні! … платежі надіслані Вітренко Адамовському мають усі ознаки корупційних дій.» (йшлося про оренду НАК Нафтогазом за більш ніж 500 млн. гривень приміщень офісного центру на вул.Михайлівській).

Вважаю цю дію з боку Адамовського спробою налякати мене, змістити фокус уваги від публічних питань до Вітренко, уникнути можливої відповідальності! Не налякав!

Сьогодні не має відношення, а вчора мав? Махінації з офісами НАК Нафтогазу почалися ще у 2020му році. У своєму пості та проплачених розміщеннях у ЗМІ, він заперечує все станом на сьогодні, але нічого не говорить про минуле та купівлю картин у галерей пов'язаних з керівництвом НАК Нафтогаз. Як стверджують ЗМІ купіиля картін є однім із механізмів «відкату» за оренду приміщень Нафтогазом. Чекаю від правоохоронців відповідей, так це чи ні.

Усі викладені мною в постах та депутатських зверненнях факти десятки разів описані, не на сумнівних телеграмах каналах, а в авторитетних публічних джерелах. У більшості публікацій не просто згадується Адамовський, а присутні його фото. Наявність цих публікацій, заяви колег депутатів із профільного комітету ВР та ТСК з Нафтогазу спонукали мене ініціювати процес детальних розглядів діяльності Вітренко. Мої вимоги перевірити ці факти до правоохоронних органів та Кабінету Міністрів вже призвели до відставки Вітренко. Тепер справа за правоохоронцям, які, за твердженням Адамовського, з ним не зв'язувалися, але він готовий з ними розмовляти.

Готовність розмовляти із правоохоронцям похвальна. Намагатимуся допомогти в цьому Адамовському. Направляю до СБУ, БЕП та Офісу Генерального прокурора депутатські запити з декларацією готовності Адамовського відповісти на їхні запитання щодо озвучених епізодів. Також у запитах попрошу їх відповісти на наступні питання:

- На якій підставі Адамовський залишив територію України під час дій обмежувальних заходів, пов'язаних із військовим становищем?

- На якій підставі громадянин Адамовський довгий скрок перебуває за кордоном, чи має громадянства інших країн, отримані з порушенням Українського законодавства?

- Має або мав колись Адамівський відношення до «Нillfort Business Mansion», компаній, які брали участь у будівництві чи експлуатації даного об'єкта нерухомості?

- Має або мав колись Адамівський відношення до придбання картин у "Галерея Боттега", "Щербенко АРТ Центр", Громадська організація "Щербенко АРТ центр", "Шоу тайм груп", сам чи через пов'язані кампанії?

- Чи існує зв'язок Адамовського з подіями навколо орненди приміщень НАК Нафтогазом, та купівлі картин, які описані у відкритих джерелах?

Це не перша спроба Адамовського уникнути відповідальності за сумнівні обрутки заявою, що не має відношення до тієї чи іншої кампанії, так само він доводив, що з партнерам Трофименком не причетний до легендарної Трейд Коммодіті.

Україна правова держава, якщо слідство не встановить зв'язку Адамовського з фактами корупції Вітренко в НАК, я обіцяю принести публічні вибачення всім, кого згадував, ґрунтуючись на інформації, що перебуває в публічному доступі. Спроби ініціювати будь-які форми розглядів із цього приводу до закінчення слідства вважатиму тактичними ходами з боку фігурантів, щоб уникнути покарання та доказом безпосередньої причетності.

Внутрішні вороги посилюють зовнішніх.

Наводимо лад!

Слава Україні!
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/19889-bajden-obratilsja-v-kongress-s.html