Войти

Чи домовлявся Арахамія про чужий бізнес у Відні?

Чи домовлявся Арахамія про чужий бізнес у Відні?

У конфлікті між американським хедж-фондом Argentem Creek Partners та українським холдингом GNT Group (стивідор в Одеському порту) присутні ознаки топ-корупції.

До неї має відношення керівник фракції «Слуга народу» та голова наглядової ради офісу UkraineInvest Давид Арахамія. Той що обіцяв гучні посадки корупціонерів цієї весни.

Арахамія у листопаді 2022 року зустрічався у Відні з американським хедж-фондом Argentem, який є кредитором GNT Group. І тоді ж провів другу зустріч з Дмитром Фірташем, який володіє портом Ніка-Тера у Миколаєві. Про що він зізнався сам.

За даними журналістів, Арахамія пропонував Фірташу передати бізнес GNT Group, який завантажує українську агропродукцію на судна в Одеському порту у рамках «зернового коридору». А з грудня почався рейдерський захват українського холдингу з боку Argentem (виступає кредитором GNT) при сприянні міністра юстиції Дениса Малюськи та юркомпанії Hillmont Partners. Остання має міцні зв’язки зі «Слугою народу».

Народний депутат відмовляється коментувати журналістам зміст своїх контактів, а в самому UkraineInvest нічого не знають про зустріч Арахамії з Argentem.
Ця справа, за повідомленнями ЗМІ, вже перебуває на контролі в Офісі президента та Посольства США.

Детальніше у розслідуванні Бізнес Цензора: 👇👇👇

https://biz.censor.net/resonance/3409214/yak_konflikt_mij_acp_ta_gnt_group_peretvoryvsya_v_istoriyu_z_oznakamy_topkoruptsiyi">https://biz.censor.net/resonance/3409214/yak_konflikt_mij_acp_ta_gnt_group_peretvoryvsya_v_istoriyu_z_oznakamy_topkoruptsiyi

🇺🇦 Украина Сейчас
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/39060-my-v-podvale-sidim-nas.html