Войти

На нардепів ОПЗЖ продовжать тиснути, щоб вони за власним бажанням складали мандати

На нардепів ОПЗЖ продовжать тиснути, щоб вони за власним бажанням складали мандати

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія в коментарі журналісту «Украина Сейчас» повідомив, що окрім смерті нардепа існують ще два шляхи позбавлення його мандата - це вирок суду і добровільне складання. За словами Арахамії, поки що краще за все працює добровільне складання мандата - четверо людини вже склали, на черзі ще троє.

«Ми на них тиснемо. Ви маєте тиснути як журналісти. Громадянське суспільство має тиснути і ми як політики на політичному рівні також тиснемо. Я не можу передбачити, чи всі дотиснуться, але темп цього тиску і його сила збільшуються. Тому, мені здається, у нас гарно зараз іде процес. Звичайно, всі українці хочуть побачити - одного дня ми прийшли, натиснули кнопку і вони вже не депутати. Нажаль, так не працює», - зазначив голова фракції «Слуга народу».

Арахамія також звернув увагу на прецедент, коли адвокати Медведчука вже звернулися до суду і хочуть визнати незаконним голосування за позбавлення його мандата народного депутата.

«Якщо ми будемо рухатися підписними листами і іншими популістськими ініціативами, то матимемо загрозу, що потім всі вони будуть поновлені через суд за порушення процедури. І тоді ми з вами порадіємо два дні про те, що ОПЗЖ немає в Раді, а потім вони через суди повернуться. Ви знаєте, що у нас недосконала судова система. Точно будуть рішення суду в іхній бік якісь і потім будемо мати їхнє повернення до Верховної Ради. Я не хочу такого. Нехай це буде трохи повільніше, але на 100% вірно і незворотньо», - сказав Арахамія.

🇺🇦 Украина Сейчас
На нардепів ОПЗЖ продовжать тиснути, щоб вони за власним бажанням складали мандати На нардепів ОПЗЖ продовжать тиснути, щоб вони за власним бажанням складали мандати На нардепів ОПЗЖ продовжать тиснути, щоб вони за власним бажанням складали мандати
preview
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/32709-vystuplenie-putina-ili-ego-dvojnika.html