Войти

Жіночий батальон

Жіночий батальон.

Труха розбиралася, чому серед жінок в Україні почали ширитися негативні відгуки щодо рішення Кабміну про суцільну заборону на виїзд державним чиновницям, а також тим, хто займає будь-яку посаду у владних структурах? До чого подібні кроки можуть призвести?

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Роксолана Підласа

Міністри і народні депутати повинні мати такі ж громадянські обов’язки, як і решта українців. Водночас, я думаю, що потрібно чітко прописати виняток з цього правила і дозволити жінкам відвідувати неповнолітніх дітей за кордоном. Інакше ми ризикуємо, що багато фахових спеціалісток з місцевих органів перейдуть на роботу в приватні компанії.

▪️Народна депутатка України, фракція «Європейська солідарність», Ірина Геращенко

Мені здається, що таким незрозумілим рішенням, вони не тільки порушують Конституцію, вони, по суті, примушують жінку обирати: чи ти є мама, чи ти далі працюєш в органах влади місцевого самоврядування. Мені здається, що тут потрібно шукати більш розумне рішення.

▪️Народна депутатка України, фракція «Батьківщина», Альона Шкрум

У мене багато колег, наприклад Леся Василенко, яка вільно спілкується французькою, англійською і займалася питаннями Африки і міжнародними поїздками, і от у неї троє дітей, третій дитині півтора роки. Вона зараз не може виїхати за кодон до цих трьох дітей.

▪️Народна депутатка України, фракція «Голос», Інна Совсун

Коли озвучили перший варіант заборони, що вона діє абсолютно для всіх, то постали логістичні питання: я живу постійно в Україні, моя дитина живе в Києві, і у мене з’явилося питання, а хто зможе вивезти мою дитину у випадку, якщо я не зможу виїздити.

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Галина Янченко

Кабмін вніс уточнення, тепер можна виїжджати по догляду за дітьми. Єдине незрозуміло, як, власне, буде здійснюватися перевірка, з якою метою людина виїжджає: по догляду за дітьми, чи ні. Або ж це мається на увазі: виїжджаєш до дитини поки їй не виповниться 3 роки?!

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/29493-germanija-ofitsialno-podtverdila-chto-v.html