Войти

2022: ексклюзивний підсумок року від народних депутатів для Трухи

2022: ексклюзивний підсумок року від народних депутатів для Трухи.

Народні депутати України спеціально для Трухи підсумували рік, що минає. Які (крім війни) головні події сталися у році нинішньому? Діляться: Дмитро Разумков, Кіра Рудик, Галина Янченко, Микола Княжицький та Євген Карась.

▪️Військовослужбовець ЗСУ, громадський діяч, Євген Карась

2022… Ми перестали боятися світової війни, бо упевнено долаємо її перший етап. Ми хотіли інфантильного спокою на далеких орбітах західних демократій, а отримали світову суб‘єктність та престиж нації. Рік 2023 має ознаменуватися військовою перемогою. Масштаб який ми не знали з часів Київської Русі. Це початок дорослої та цікавої України. За яку було не соромно помирати і яку буде почесно будувати.

▪️Народний депутат України, голова Верховної Ради України (2019-2021 рр.), Дмитро Разумков

Вкликим напрямком нашої роботи було забезпечення тимчасово переміщених людей, які рятувалися від війни. Тут наші колеги зробили багато. Були прийняті важливі законопроекти про списання боргів за іпотеку і кредитів на авто, які були знищені. Було прийнято багато законопроектів, які мпрямовані на фінансову допомогу людям, які постраждали від війни.

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Галина Янченко

Україна здобула суб’єктність. Ми навчилися розмовляти і поводити себе на рівних як з росією так із Заходом. Це видно на всіх рівнях: між главами держави, парламентами, дипломатами. Втім, за таке активне дорослішання і здобуття суб’єктності ми заплатили надзвичайно велику ціну, яку давно ніхто не платив. Про наш здобуток говорить той факт, що президент України став людиною року за версією більшості світових ЗМІ.

▪️Народний депутат України, фракція «Європейська солідарність», Микола Княжицький

Головне – це початок повномасштабтного вторгення. Безумновно, це головна подія не лише в Україні, а й у світі. Безумовно, подією є те, що українська армія довела всьому світу, що вона здатна обороняти країну і ефективно боротися з окупантами. Безумовно, отримання нами кандидатства у Європейському Союзі теж є надзвичайною подією. Так само як і те, що нам вдалося здобути підтримку і США, і ЄС.

▪️Народна депутатка України, голова партії «Голос», Кіра Рудик

Головною подією цього року є сила єдності: українського народу, політиків, і загалом – всього цивілізованого світу. Щодо міжнародної діяльності – від категоричного «ні», яке говорили на початку міжнародні партнери, ми дійшли до того, коли абсолютно нереальні речі стають реальними. Це стосується і конфіскації російських активів, і кандидатства у ЄС, і виключення росії з ООН, санкції, постачання зброї і визнання росії – країною спонсором тероризму.
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/24069-harkiv-znovu-pid-obstrilom.html