Войти

Перезавантаження НАБУ?

Перезавантаження НАБУ?

Труха дізнавалась у агента НАБУ та народних депутатів України, чому конкурс на посаду директора структури проходить, практично, в інформаційному вакуумі, а також що спричинило галас, який здійнявся навколо обрання майбутнього очільника НАБУ?

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Олена Мошенець

На шляху до членства у Євросоюзі Україна має виконати низку завдань, зокрема, це проведення прозорого конкурсу та призначення директора НАБУ. Не сам факт зміни керівництва, а ефективна діяльність НАБУ і, як наслідок, дієві зміни й досягнення в боротьбі з корупцією в Україні – головний критерій успішності цього антикорупційного органу. І саме це умова для фінансової допомоги Україні.

▪️Позаштатний агент НАБУ, Євген Шевченко

Для мене найважливішим моментом буде момент призначення нового директора НАБУ, тому що у фінал виходять три кандидата і саме президент буде вирішувати, і його оточення. Безпосередньо, ми всі знаємо, що всі рішення щодо призначення на посади в Україні ухвалюють в ОП. Зі сторони наших Західних партнерів тиск відбувається на нашу владу, яка намагається усілякими способами обмежити роботу НАБУ.

▪️Народна депутатка України, фракція «Європейська солідарність», Іванна Климпуш-Цинцадзе

Умови конкурсу щодо обрання директора НАБУ прописані у Законі, але, на жаль, закон був змінений безпосередньо перед початком оголошення конкурсу. Як на мене, Закон був змінений саме у такий спосіб, який стимулює певну дискримінацію певних людей, які не знаходилися на території України після початку повномасштабного вторгнення.

▪️Народна депутатка України, (позафракційна), Людмила Буймістер

Зараз, коли ми дивимося взагалі на систему всіх правоохоронних органів, і на, на жаль, нашу різну історію з призначенням ключових осіб у ці структури (НАБУ, САП), ми розуміємо наскільки важливе значення для України має прозоре призначення на такі важливі посади. Подивившись на кандидатури, які пройшли до другого етапу, відверто кажучи, я дуже сподіваюся, що вже до призначення дійде саме кандидатура, яка має досвід, в першу чергу, в проведенні оперативно-розшукової діяльності, слідства.

▪️Народний депутат України, фракція «Голос», Ярослав Юрчишин

Я переконаний, що в межах місяця, кількох місяців ми отримаємо нового кандидата на посаду керівника НАБУ відібраного на незалежному та ефективному конкурсі. Тут питання, чи не буде влада вставляти палки в колеса – тут можливі проблеми. Ми зараз бачимо, як ефективно НАБУ і САП працює як по представникам влади, так і по представникам меньшості, тому бажання, скажімо так, «приструнити» незалежні антикорупційні органи, воно виникатиме.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/27047-zelenskij-vystupil-na-vsemirnom-ekonomicheskom.html