Войти

⚡️ «Радий, що в боротьбі проти газового агресора Україна має надійних партнерів» – Герман Галущенко

⚡️ «Радий, що в боротьбі проти газового агресора Україна має надійних партнерів» – Герман Галущенко

Міністр енергетики України Герман Галущенко
відповів на заклики німецьких політиків запустити російський газопровід «Північний потік-2». Герман Галущенко нагадав, що «німецький канцлер Олаф Шольц ще на початку серпня називав росію ненадійним постачальником і доводив, що технічних причин зниження обсягів постачання газу в Німеччину немає».

Утім, агресор продовжує спроби повернути свій вплив.

«І ось лунають заклики від Вольфганга Кубікі, віцеспікера Бундестагу, відкрити Північний потік-2. «Хоча б на трохи». Це так по-російські, вони виховані саме на таких стратегіях (народних казках) – коли добрі люди пускають лисицю з качалкою на одну ніч переночувати, а потім мусять віддавати звіру власну дитину», – написав міністр енергетики України на сторінці в Facebook.

Герман Галущенко додав, що українська влада попереджала про наміри рф «втриматись на європейському ринку за будь-яку ціну. В тому числі – через нові спроби запустити ПП-2».

«Розумію, що відмова від послуг монополіста – це важке завдання для європейських політиків. Але вони мають серйозно подумати про майбутнє власних дітей, якщо доля українських дітей, яких росіяни вбивають «газовою зброєю» – недостатній аргумент»,
– переконаний міністр.

«Радий, що в боротьбі проти газового агресора Україна має надійних партнерів. Вдячний моїй американській колезі Дженніфер Ґренголм за тверду впевненість, висловлену у вчорашньому інтерв’ю для Голосу Америки, про неможливість шляху назад щодо Північного потоку-2. Вона впевнена, що європейські лідери сповнені рішучості не повторити своїх помилок», – подякував міжнародним партнерам Герман Галущенко.

Міністр вкотре наголосив, що Україна готова допомогти, надавши свої газові сховища для зберігання європейського газу, а також замістивши своїм газопроводом потужності Північних потоків.

«Безумовно, майбутнє України і світу – у зеленій енергетиці. Ми багато обговорювали з Дженніфер Ґренголм, як вона відзначає в інтерв’ю, нашу співпрацю і роль України у досягненні світом кліматичної нейтральності. Українська електроенергія має високий рівень декарбонізації – навіть за європейськими стандартами. У липні частка «зеленої» енергії в українському енергоміксі складала 81% від виробництва. А після нашої перемоги у війні прогрес в цьому напрямку буде ще більшим», – заявив Герман Галущенко.

Втім, зараз головною метою цивілізованого світу має стати перемога над газовим терористом.

«Впевнений, що нам всім вистачить мужності й сили, аби вистояти у цій енергетичній війні», – підсумував міністр енергетики України.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ «Радий, що в боротьбі
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/2738-viktorija-tkachuk-vihovanka-sportkompleksu.html