Войти

Навіть після звільнення з посади директора НАБУ Артем Ситник продовжує впливати на діяльність бюро і розслідування резонансних кримінальних проваджень

Навіть після звільнення з посади директора НАБУ Артем Ситник продовжує впливати на діяльність бюро і розслідування резонансних кримінальних проваджень
 
Впливає через своїх кумів: керівника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського, заступника керівника–старшого детектива НАБУ Олега Борисенка, а також через керівника САП Олександра Клименка, який тривалий час був підлеглим Андрія Калужинського.
 
Побоюючись відповідальності за діяння на посаді директора НАБУ, починаючи від замовних кримінальних проваджень і закінчуючи проваленими справами, Ситник дав вказівку наближеним до нього 18 детективам НАБУ взяти участь у конкурсі на посаду очільника агентства, пообіцявши повну підтримку на усіх етапах конкурсу.
 
Для цього Ситник і Калужинський через наближені міжнародні організації та «антикорупціонерів» здійснюють тиск на членів конкурсної комісії, щоби їхні протеже потрапили до кінцевого списку з трьох кандидатів, яких буде рекомендовано Кабміну для призначення. Зараз Ситник намагається тиснути навіть на прем’єр-міністра і його оточення задля прийняття потрібного йому кадрового рішення. Адже «свій» директор НАБУ — гарантія, що Ситник залишиться на свободі.
 
Сам Ситник тим часом намагається пролізти у деректорське крісло іншого антикорупційного органу — НАЗК. Для цього він навіть замовив серію матеріалів у ЗМІ для дискредитації поточного голови НАЗК Олександра Новікова. Він надає журналістам компромат, який накопичував поки очолював НАБУ. Також він плете інтриги і створює штучні конфлікти між Новіковим і Офісом президента.

🇺🇦 Украина Сейчас
Навіть після звільнення з посади
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/24848-rossija-mozhet-odnovremenno-pojti-s.html