Войти

🇪🇺 Європа не словами, а справами досягає неабияких успіхів у боротьбі з газовою залежністю від росії, – Герман Галущенко

🇪🇺 Європа не словами, а справами досягає неабияких успіхів у боротьбі з газовою залежністю від росії, – Герман Галущенко

Міністр енергетики України
повідомив, що сьогодні офіційно відкрили газопровід Baltic Pipe, який через Данію з'єднає норвезькі газові родовища із Польщею. Задум створити цей трубопровід виник понад 20 років тому, а робота над його спорудженням тривала понад 15.

«Газова монополія росії тане на очах! Це були довгі роки жорсткого шантажу рф, маніпуляцій, підкупів, саботажу… та всіх засобів, до яких вміє вдаватися наш північний сусід. Це довгі роки протистояння Європи та росії, яке зрештою завершилося перемогою справедливості», – наголосив Герман Галущенко.

Baltic Pipe дає змогу диверсифікувати постачання природного газу до Польщі та зміцнити енергетичну безпеку держави. Очікується, що з наступного року газопровід зможе запрацювати на повну потужність – 10 млрд куб м на рік. Тим часом польська та норвезька компанії вже підписали 10-річний контракт на постачання до Польщі 2,4 млрд кубометрів газу на рік.

«Тож бачимо, – підкреслив він, – що монополія газпрому – це не вирок. Європа не словами, а справами досягає неабияких успіхів у боротьбі з газовою залежністю від росії».

Водночас запуск Baltic Pipe – це можливість і для України підвищити надійність газопостачання, наголосив очільник енергетичного відомства: «Цього року ми збільшили гарантовані потужності для імпорту газу з Польщі та продовжуємо над цим працювати. Також зросли потужності імпорту газу зі Словаччини, тому, коли запрацює на повну потужність інтерконектор між Словаччиною та Польщею, Україна зможе збільшити імпорт і через Словаччину».

«Про конкретні цифри говорити поки зарано, –
зазначив Герман Галущенко. – Зима буде важкою, і прогнозувати споживання газу європейськими державами не варто. Але зрозуміло одне: Газпром не всесильний, а солідарність та єдність Європи на шляху до енергетичної незалежності мають всі шанси знищити цього колоса на глиняних ногах».

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02uYkKmaV8Zgufvq4PevGkkg5Sc9XQGvBafmpHiTV4n7GRKwjG5ksi8qVPJgbS3VXYl&id=100052259093871">https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02uYkKmaV8Zgufvq4PevGkkg5Sc9XQGvBafmpHiTV4n7GRKwjG5ksi8qVPJgbS3VXYl&id=100052259093871

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇺 Європа не словами, а
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/9113-vropejska-vlada-perevirja-bezpretsedentnu.html