Войти

Іван Федоров: з телемарафону в крісло голови керівника ВА Запоріжжя?

Іван Федоров: з телемарафону в крісло голови керівника ВА Запоріжжя?

Мера Мелітополя дуже багато в телемарафоні. Як мінімум 3 рази на тиждень він виступає як «експерт по всьому» і схоже саме його Офіс Президента хоче поставити головою Запорізької війскової адміністрації.

Що виглядає дуже дивно. Адже саме Іван Федоров через місцевий виборчком не допустив партію «Слуга народу» до місцевих виборів в Мелітополі. У той час він прислуговував Петру Порошенко, а до цього був у Партії Регіонів. Тобто ніякої ідеології у Івана не має, окрім бажання бути при владі та заробляти гроші зловживаючи владними повноваженнями.

Найбільшу увагу ЗМІ привертають дві історії із присмаком кримінальних. За повідомленням видання «Наш город», мер Мелітополя Федоров причетний до грандіозної за місцевими мірками афери «Епіцентрум». Йдеться про виведення з муніципальної власності заводу «Продмаш» та будівництво у його головному корпусі офісного центру і готелю з торговим комплексом.

Журналісти з'ясували, що землю, на якій розташована будівля, міськрада передала в оренду на 25 років ТОВ «Добробут-СР». Серед його засновників – батько дружини нардепа та екс-мера Мелітополя Сергія Мінька, а також мати діючого міського голови Івана Федорова.

За даними розслідування, депутати міськради проголосували за дроблення землі, передавши головну ділянку в оренду підприємству, заснованому тестем нардепа та матір'ю мера. На цій угоді місто втратило ключовий актив та мільйони гривень, які можна було залучити до бюджету від прозорого продажу будівлі та землі.

Друга сумнівна історія пов'язана із незаконною приватизацією об'єктів міської тепломережі. Як повідомляє OBOZREVATEL, теплопостачальні об'єкти без конкурсу передавалися депутатською орендною комісією приватним фірмам заступника міського голови Івана Федорова.

«Навмисне довівши ТОВ «Мелітопольські теплові мережі» до стану збиткового, керівництво Мелітополя ухвалило рішення створити ТОВ «Тепло-Мелітополь», - йдеться у публікації. Після цього рішенням виконкому міськради тарифи на теплову енергію у місті підвищили вдвічі. За інформацією видання, у ТОВ «Тепло-Мелітополь» «сидять люди Мінька і Федорова».

Згадані кейси дозволяють припустити, що у разі призначення Федорова головою воєнної адміністрації Запоріжжя, містянам варто турбуватися за долю тепломереж і молитися за збереження комунальних тарифів. А Офісу Президента потрібно буде ретельно контролювати свого ставленика, упереджуючи скандали, до яких він призвів у Мелітополі. Або, що простіше – відмовитися від скандального кадрового рішення.

🇺🇦 Украина Сейчас
Іван Федоров: з телемарафону в
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/32849-vo-vremenno-okkupirovannom-mariupole-snova.html