Войти

​​НАЗК офіційно підтвердило інформацію про причетність народного депутата Михайла Ананченка до організації корупційної схеми виїзду українських чоловіків закордон - експерт

​​НАЗК офіційно підтвердило інформацію про причетність народного депутата Михайла Ананченка до організації корупційної схеми виїзду українських чоловіків закордон - експерт
 
Про це заявила політичний експерт, Голова Інституту Демократії та Розвитку «PolitA» Катерина Одарченко. Про це свідчить також офіційний Звіт НАЗК.
 
«Я вирішила вивчити і розібратися у цій ситуації. Виявилось, щось це зовсім не складно. Якщо є бажання. І так, дійсно на офіційному сайті НАЗК, в офіційному Звіті Національного Агентства з питань запобігання корупції під назвою «Корупційні схеми та ризики під час виїзду з України в умовах воєнного стану», опублікованому на сайті Агентства, на сторінці 42 Звіту зазначено, що «за зверненням Народного депутата Михайла Ананченка громадянину В. Кобзарю наданий дозвіл на виїзд за межі України для нібито перевезення автотранспорту та гуманітарної допомоги для Збройних Сил України та постраждалого населення Сумської області. Однак В. Кобзар, задекларував ввезений іноземний транспортний засіб як такий, що придбаний для власних потреб» - процитувала Одарченко.

«Тобто народний депутат України і Голова Сумського обласного відділення партії «Слуга Народу» дійсно причетний до організації корупційних незаконних механізмів перетину українського кордону військовозобов’язаними чоловіками. І в своїх коментарях ЗМІ, він говорив неправду. Автомобілі, які за його поданням, ввозилися в Україну, потім йшли не на потреби ЗСУ, а у власні автопарки  - фактично кралися. Про це і йдеться в офіційному документі НАЗК. Але це вже питання не лише кримінальної, але й, передусім, політичної відповідальності» - написала відомий політичний експерт.

Крім того, в розмові з журналістами ТРК «Відікон» аргументовано спростувати висунуті проти себе звинувачення Михайло Ананченко також не зміг.

Нагадуємо, раніше про те, що Голова Сумської обласної організації партії «Слуга Народу» М. Ананченко організував схему незаконного виїзду українських чоловіків закордон писали українські ЗМІ.

Крім того, у СБУ є вагомі підстави вважати, що М. Ананченко системно співпрацював з проросійськими силами в Україні та організував масштабну схему розкрадання пального для ЗСУ.

🇺🇦 Украина Сейчас
​​НАЗК офіційно підтвердило інформацію про
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/31888-po-ukraine-rasprostranjaetsja-masshtabnaja-vozdushnaja.html