Войти

​​Фігуранти корупційних скандалів та кримінальних справ розслідують розкрадання міжнародної допомоги на мільйони долларів в ВРУ?

​​Фігуранти корупційних скандалів та кримінальних справ розслідують розкрадання міжнародної допомоги на мільйони долларів в ВРУ?

Видання «Аргумент» провело розслідування, щоб розібратися, чому вже пятий місяць поспіль тимчасова слідча комісія розслідує дерибан гуманітарки у Запоріжжі, а результату – нуль. Хоча депутати 16 разів збиралися на засідання.

Втім, схоже, комісія з розслідування крадіжки космічного масштабу швидко «забула» для чого власне її створювали. Бо судячи зі скупих офіційних повідомлень, не шукали причетних до міжнародного скандалу. Натомість намагалися обґрунтувати необхідність позбавлення Федерації профспілок України її ж майна.

Журналістів зацікавило, чому жоден з 11 членів комісії «не помітив» кардинальної зміни предмету розслідування і не заперечив. Все стало зрозумілим після детального аналізу списку членів ТСК.

Виявилося, практично усі вони мають корупційний або низько-моральний бекграунд. А деякі - навіть кримінальні справи за плечима.

Крім того, маємо наявний конфлікт інтересів: так, депутати С. Козир, Р. Горбенко і М. Ткаченко після заходу в ТСК створили ГО «ВПО України», яка надаватиме внутрішньо переміщеним особам гуманітарну допомогу, займатиметься їх працевлаштуванням та пошуком житла.

Тобто ця трійця прямо зацікавлена в профспілковому майні. Але згідно з Законом про ТСК, депутат не може входити до складу ТСК, якщо він має конфлікт інтересів з питань розслідування або був учасником подій, що розглядає комісія. (Детальний поіменний розбір кожного члена комісії – читайте за посиланням у розслідуванні).

Тож не дивно, пише видання, що ними легко маніпулювати і диктувати, що і як голосувати. Саме тому ця комісія не спромоглася - та й не було такої мети! - встановити винних у розкраданні сотень вагонів і вантажних автомобілів гуманітарної допомоги Заходу.

Принаймі в скупих публічних вислвітленнях роботи Комісії про це ані слова. Обговорювали лише, як забрати майно у профспілок.

«Замість того, щоб розібратися в гучному міжнародному скандалі, конкретно ці депутати під керівництвом де-факто Галини Третьякової, прикриваючись війною, вирішують шкурні питання. І тим самим нищать рейтинг України і Президента в світі», - пишуть журналісти.

Втім, Рада має заслухати звіт ТСК не пізніше ніж через 6 місяців з початку її утворення – тобто не пізніше 20 березня. Чекаємо і спостерігаємо. Дивно буде, якщо у розкраданні «гуманітарки» нечистими на руку чиновниками всіх рівнів винними виявляться … чомусь профспілки.

🇺🇦 Украина Сейчас
​​Фігуранти корупційних скандалів та кримінальних
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/30470-bolee-600-chinovnikov-iz-chisla.html