Войти

Рекордний хабар суддi

Рекордний хабар суддi.

Труха ексклюзивно з’ясовула як справа якій понад 20 років заграла новими корупційними барвами під час війни, і чому на хабарі у майже три мільйони доларів «попався» голова Верховного суду із зарплатою у понад 670 тисяч гривень на місяць?!

▪️Позаштатний агент НАБУ, Євген Шевченко

Перша частина хабара була передана пару тижнів тому 1,2-1,5 млн. доларів і ще 450 тисяч доларів було надано у понеділок. Під час передачі другого траншу і було заарештовано голову Верховного суду Князєва. Також затриманий посередник. Зараз тривають слідчі дії і обшуки у тих суддів, які також брали учать у прийнятті скандального рішення в інтересах Жеваго.

▪️Народний депутат України, фракція «Слуга народу», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, Євген Чернєв

Це ганебна практика, якщо навіть судді Верховного суду є корупованими. Проте, це плюс нашій антикорупційній вертикалі, яка доводить, що вона працює. Брати хабарі у воєнний час – це блюзнірство. Тому голова Верховного суду має понести відповідальність і покарання. До того ж, це ще один сигнал, що потрібно реформувати нашу судову систему.

▪️Народний депутат України (позафракційний), ексголова Верховної Ради, Дмитро Разумков

Це вкотре доводить, що високі зарплати для чиновників не означає чистоплотність, відповідальність і не корупційність цих чиновників. У нас в наглядових радах 600-700 тисяч гривень зарплати, коли у нас голова Верховного суду отримує понад 670 тисяч гривень, але продовжує брати хабарі, хабар за який можна було б купити танк, то щось не так в цій системі.

▪️Народна депутатка України, фракція «Слуга народу», Галина Янченко

Цей кейс показав, що концепція яку намагалися в Україні нав’язати як найкращу антикорупційну стратегію – створіть нові органи, або наберіть нових людей, дайте їм високі зарплати – не дає стовідсоткового результату в антикорупціній боротьбі. В Україні потрібно шукати свої ноу-хау по боротьбі з корупцією.

▪️Народний депутат України, фракція «Європейська Солідарність», Микола Княжицький

Я дивлюся на факти. Сама справа є на сайті Верховного суду. Я її читав, бо мені було цікаво. Верховний суд міг прийняти лише два рішення: відправити цю справу знову в суд першої інстанції, або скасувати рішення другої інстанції, або апеляційної. Тож платити за цю справу абсолютно не було жодного сенсу. Це я можу сказати напевно.

▪️Народний депутат України, фракція «Голос», Ярослав Железняк

Прикро, що люди, яким суспільство дало такий кредит довіри і немаленькі зарплати стали хабарниками. Але з іншого боку чудова робота антикорупційних органів. Вони показали, що недоторканних немає і це сигнал всім іншим чиновникам, що черговий їх хабар може швидко стати фото на їх дивані.

ТРУХА⚡️Украина | Прислать новость
0
https://vojna-v-ukraine.com/truha/45492-splivli-ekskljuzivni-dokazi-zvjazku-oligarha.html