Войти

ІХ щорічний Національний судовий форум: судді обговорили спори, пов’язані із захистом прав фізосіб в умовах воєнного стану в Україні

ІХ щорічний Національний судовий форум: судді обговорили спори, пов’язані із захистом прав фізосіб в умовах воєнного стану в Україні

У столиці сьогодні пройшов ІХ щорічний Національний судовий форум «Актуальні питання з розгляду спорів, пов’язаних із захистом прав фізичних осіб в умовах воєнного стану в Україні». Організаторами заходу виступили Норвезька Рада у справах біженців, Верховний Суд України та Асоціація розвитку суддівського самоврядування.
Участь у заході, вперше за всі роки проведення Форуму, взяли судді з усіх куточків України. Доповідачами виступили судді Верховного Суду, Конституційного Суду України, представники Верховної Ради України.
Ліанна Бадамо, спеціалістка програми Інформування, консультування та правової допомоги Представництва Норвезької ради у справах біженців в Україні розповіла присутнім про історію створення, місію та основні напрямки діяльності Ради.
Павло Павліш, заступник Голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, ознайомив аудиторію з особливостями законодавчого забезпечення захисту прав громадян в умовах воєнного стану.

У свою чергу Мирослава Білак, суддя Верховного Суду виступила з темою: «Принцип правовладдя як інструмент вирішення колізій у національному законодавстві».
Суддя Верховного Суду Ян Берназюк проаналізував особливості застосування принципу національної безпеки в умовах воєнного стану в Україні. Детальніше👇 https://femida.ua/novyny/ih-shhorichnyj-natsionalnyj-sudovyj-forum-suddi-obgovoryly-spory-pov-yazani-iz-zahystom-prav-fizosib-v-umovah-voyennogo-stanu-v-ukrayini/
ІХ щорічний Національний судовий форум:
0
https://vojna-v-ukraine.com/ukraine-now/42140-okkupanty-ukrepili-oboronu-zahvachennoj-zaes.html