Войти

🗣 Будь-яке використання ядерної зброї буде абсолютно неприпустимим і спричинить серйозні наслідки, – Посол США

🗣 Будь-яке використання ядерної зброї буде абсолютно неприпустимим і спричинить серйозні наслідки, – Посол США

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк
прокоментувала можливість ядерного удару з боку рашистів, використання російськими загарбниками Запорізької АЕС як зброї масового ураження та реакцію Сполучених Штатів на таку можливу атаку.

«Як сказав президент Байден, будь-які розмови про використання ядерної зброї – абсолютно безвідповідальні. І ми, і росія заявляли, що в ядерній війні неможливо перемогти і розглядати її неприпустимо», – сказала Бріджит Брінк в інтерв'ю «Європейській правді». Та додала, що використання ядерної зброї «буде абсолютно неприпустимим і спричинить серйозні наслідки».

Також дипломатка наголосила, що США підтримують зацікавленість українського уряду у створенні демілітаризованої зони на Запорізькій АЕС і повернення станції під повний контроль України: «Ми співпрацюємо з МАГАТЕ і міжнародними партнерами на підтримку цієї мети, бо ситуація небезпечна».

Уряд США, підкреслила Бріджит Брінк, разом з іншими державами розмірковує над можливим планом на випадок, якщо росія вирішить завдати ядерного удару: «Працюємо над цим і в США, і обговорюємо разом із партнерами те, як ми могли би вчинити у відповідь на ті дії, які були б абсолютно неприйнятними. І президент [Байден] про це дуже чітко повідомив».

https://www.eurointegration.com.ua/interview/2022/09/19/7146990/">https://www.eurointegration.com.ua/interview/2022/09/19/7146990/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🗣 Будь-яке використання ядерної зброї
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/7648-rashisti-prodovzhujut-terorizuvati-energodar.html