Войти

⚡️ «Будь-яка потенційна шкода ЗАЕС, що призведе до можливого ядерного інциденту, матиме катастрофічні наслідки», – заступниця Генсека ООН з політичних питань

⚡️ «Будь-яка потенційна шкода ЗАЕС, що призведе до можливого ядерного інциденту, матиме катастрофічні наслідки», – заступниця Генсека ООН з політичних питань

Заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло виступила із заявою під час Ради безпеки.

«Весь військовий персонал і техніка мають бути виведені зі станції. Подальшого розгортання сил і засобів до об’єкта не повинно бути», – заявила представниця ООН.

Вона повідомила, що ЗАЕС не можна використовувати як частину будь-якої військової операції: «Якщо подібні інциденти триватимуть або посиляться, ми можемо зіткнутися з катастрофою».

Розмарі Дікарло вкотре нагадала про важливість відвідин місії МАГАТЕ на станцію.

«У тісному контакті з МАГАТЕ ООН оцінила, що ми маємо матеріально-технічний потенціал і потенціал безпеки в Україні для підтримки місії МАГАТЕ на станцію з Києва за умови згоди України та рф», – сказала заступниця Генсека ООН з політичних питань.

Тому ООН знову закликало сторони надати місії МАГАТЕ негайний, безпечний і безперешкодний доступ до станції: «Терміново потрібна угода, щоб відновити ЗАЕС як суто цивільну інфраструктуру та забезпечити безпеку регіону».

Розмарі Дікарло закликає усвідомити, що потенційна шкода від можливої аварії на ЗАЕС призведе до масштабної катастрофи.

«Ми повинні чітко розуміти, що будь-яка потенційна шкода станції чи будь-яким іншим ядерним об’єктам в Україні, що призведе до можливого ядерного інциденту, матиме катастрофічні наслідки не лише для найближчого до станції населення, але й для регіону та за його межами», – зазначила вона.

Крім того, Дікарло нагадала слова генсека ООН Антоніу Гуттеріша про те, що електростанція, яка виробляється на ЗАЕС належить Україні: «Будь-яка шкода, яка призведе до відключення електростанції від української електромережі, матиме катастрофічні гуманітарні наслідки, особливо з наближенням зими. Як уточнив генсек ООН, електроенергія, що виробляється на Запорізькій станції, належить Україні».

Заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань вкотре нагадала про важливість зупинити будь-які військові дії навколо станції, щоб забезпечити його подальшу безпечну та захищену роботу.

«Перефразовуючи пряме застереження Генерального секретаря, будь-яка потенційна шкода Запоріжжю є самогубством
», – підсумувала заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ «Будь-яка потенційна шкода ЗАЕС,
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/3574-kompanija-google-pozdravila-ukraintsev-s.html