Войти

😱 Мер Нагасакі в річницю атомного бомбардування: «Використання ядерної зброї – це не безпідставний страх, а відчутна та справжня криза»

😱 Мер Нагасакі в річницю атомного бомбардування: «Використання ядерної зброї – це не безпідставний страх, а відчутна та справжня криза»

У 77-му річницю атомного бомбардування, яке зруйнувало японське місто Нагасакі, міський голова Томіхіса Тауе забив на сполох щодо можливого повторення жахливого сценарію.

9 серпня 1945 року Нагасакі було зруйновано пеклом, у якому загинуло 74 тис. людей, через три дні після першої у світі ядерної атаки на Хіросіму.

Подвійні удари Сполучених Штатів призвели до завершення Другої світової війни, і донині Японія залишається єдиною країною, яка постраждала від атомної зброї.

«У січні цього року лідери Сполучених Штатів, росії, Великої Британії, Франції та Китаю оприлюднили спільну заяву, в якій підтвердили, що «ядерну війну неможливо виграти і її ніколи не можна вести», – сказав Томіхіса Тауе.

«Однак уже наступного місяця рф вторглася в Україну. Лунали погрози застосування ядерної зброї, від яких тремтіли в усьому світі».

«Використання ядерної зброї – це не безпідставний страх, а відчутна та справжня криза»,
– сказав Тауе.

Загалом від вибухів та наслідків опромінення загинуло понад 200 тис. людей.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
😱 Мер Нагасакі в річницю
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/1066-mozhlivi-naslidki-avarii-na.html