Войти

🇺🇸 Договір про нерозповсюдження ядерної зброї залишається сильним попри позицію росії, – Держдеп США

🇺🇸 Договір про нерозповсюдження ядерної зброї залишається сильним попри позицію росії, – Держдеп США

У Державному департаменті Сполучених Штатів заявили, що російська федерація одноосібно вирішила завадити консенсусу щодо остаточного документа на завершення Десятої конференції з перегляду Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

«росія зробила це, щоб заблокувати формулювання, які лише визнають серйозний радіологічний ризик на Запорізькій атомній електростанції в Україні, – саме такий виклик, який покликана розглянути конференція. Те, що рф не приймає формулювання всупереч переважному міжнародному консенсусу, підкреслює необхідність для Сполучених Штатів та інших держав і далі закликати росію припинити свою військову діяльність поблизу ЗАЕС та повернути контроль над станцією Україні», – зазначили у Держдепі.

Однак там зауважили, що «незважаючи на цинічний обструкціонізм росії», той факт, що всі інші держави-учасниці змогли підтримати остаточний документ, свідчить про важливу роль Договору в запобіганні розповсюдженню ядерної зброї та загрозі ядерної війни.

«ДНЯЗ залишається і залишатиметься фундаментальним наріжним каменем режиму нерозповсюдження ядерної зброї та має важливе значення для просування ядерного роззброєння і мирного використання ядерної енергії», – додали у відомстві. Й наголосили, що «дії росії відбиваються тільки на росії». Тоді як решта держав – учасниць ДНЯЗ «визнають роль Договору як важливої опори міжнародного порядку, заснованого на правилах».

https://www.state.gov/nuclear-non-proliferation-treaty-remains-strong-despite-russian-obstructionism/

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇺🇸 Договір про нерозповсюдження ядерної
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4503-gensek-oon-antoniu-guterrish.html