Войти

🇺🇳 «Будь-яка місія МАГАТЕ чи ООН зафіксує кричущі порушення норм і вимог ядерної безпеки на ЗАЕС, тому росія намагається уникнути відповідальності», – Сергій Кислиця

🇺🇳 «Будь-яка місія МАГАТЕ чи ООН зафіксує кричущі порушення норм і вимог ядерної безпеки на ЗАЕС, тому росія намагається уникнути відповідальності», – Сергій Кислиця

На засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, терміново скликаній росією, Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця пояснив, чому загарбники не хочуть пускати МАГАТЕ на Запорізьку АЕС:

«Очевидно, що будь-яка місія, будь то МАГАТЕ чи ООН, перебуваючи на станції, зафіксує кричущі порушення норм і вимог ядерної безпеки. Тому росія намагається уникнути відповідальності. Але це їй не вдасться».

Сергій Кислиця навпаки запропонував МАГАТЕ розмістити на ЗАЕС постійну місію для контролю за безпекою на ядерному об'єкті:

«Враховуючи масштаб поточних викликів та погроз, ми закликаємо також МАГАТЕ подумати про можливу постійну присутність своїх експертів на Запорізькій АЕС для повернення повноцінного контролю цього ядерного об'єкта українським експертам.

Місія має побачити справжню ситуацію, а не влаштовану росіянами театральну виставу, наполягає Постійний представник України при ООН.

«Я хотів би, щоб ми тут зібралися для того, щоб почути те, чого чекає весь світ. Що рф демілітаризує ЗАЕС, виводить війська і передає станцію під контроль Україні», – сказав він. Та натомість росія не припиняє грати з міжнародною спільнотою і витрачає дорогоцінний час на «балаканину фіктивних звуків»:

«російські наративи про українські обстріли станції не витримують перевірки. Ніхто, із принаймні свідомих людей, не може уявити, що Україна націлиться на атомну електростанцію з величезним ризиком ядерної катастрофи на власній території», — заявив Кислиця.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇺🇳 «Будь-яка місія МАГАТЕ чи
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/3608-v-zaporozhskoj-oblasti-minus-odin.html