Войти

⚠️ Масованими обстрілами об’єктів енергетичної інфраструктури України росіяни мстять цивільному населенню за військові успіхи ЗСУ, – Герман Галущенко

⚠️ Масованими обстрілами об’єктів енергетичної інфраструктури України росіяни мстять цивільному населенню за військові успіхи ЗСУ, Герман Галущенко

На цьому Міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк.

Герман Галущенко поінформував Бріджит Брінк про ситуацію в енергетичному секторі України, спричинену одним з наймасовіших від початку повномасштабного вторгнення обстрілів росією об’єктів нашої енергетичної інфраструктури.

Атаки, які рф здійснила 11 вересня, «це не що інше, як спроби росіян помститися цивільному населенню після успіхів ЗСУ на полі бою», переконаний міністр. При цьому, наголосив він, росія нищить енергетичну інфраструктуру України свідомо та планово.

Окрему увагу сторони приділили ситуації на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС. Після обговорення висновків місії МАГАТЕ Герман Галущенко підкреслив, що демілітаризація, деокупація та повернення ЗАЕС під контроль легітимного оператора – це єдиний шлях забезпечити ядерну безпеку. І для досягнення цієї мети необхідно використати всі можливі міжнародні механізми.

На зустрічі також йшлося про підготовку України до нового опалювального сезону. Очільник енергетичного відомства поінформував, що розроблено кілька сценаріїв проходження ОЗП залежно від розвитку ситуації на фронті й атак на об’єкти енергетичної інфраструктури.

Бріджит Брінк висловила щире захоплення мужністю та самовідданою працею українських енергетиків у цих надскладних умовах. Вона запевнила, що США й надалі підтримуватимуть Україну у протидії російській агресії, зокрема й на енергетичному фронті.

https://www.mev.gov.ua/novyna/ministr-enerhetyky-ukrayiny-herman-halushchenko-proviv-zustrich-z-nadzvychaynym-i">https://www.mev.gov.ua/novyna/ministr-enerhetyky-ukrayiny-herman-halushchenko-proviv-zustrich-z-nadzvychaynym-i

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚠️ Масованими обстрілами об’єктів енергетичної
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6511-vsu-vpervye-sbili-iranskij-udarnyj.html