Войти

⚡️ Малі модульні ядерні реактори можуть стати основним джерелом енергії, – Forbes

⚡️ Малі модульні ядерні реактори можуть стати основним джерелом енергії, – Forbes

Малі модульні ядерні реактори (ММР, англ. – SMR) на відміну від відновлюваних джерел енергії можуть стати основним джерелом енергії, вважають оглядачі видання Forbes. Адже ММР створені для стабільної роботи та є доволі «гнучким» безвуглецевим ресурсом.

Уряд США стимулює використання малих модульних реакторів, що підвищує їхню привабливість для кредиторів і комунальних підприємств. І потенціал зростання – величезний, бо національні уряди й міжнародні інституції вже ретельно готуються до розгортання ММР.

«Атомна електростанція спочатку коштує дорожче, але це актив, який працює 80 років. Якщо порівняти її з вітровими чи сонячними, то останні зазвичай мають 20-річні терміни служби», – сказав Джефф Мерріфілд, партнер Pillsbury Winthrop Shaw Pittman і колишній уповноважений з питань ядерного регулювання.

ММР різних технологій матимуть потужність від 50-ти до 300 МВт. Але модулі можна об’єднувати й у такий спосіб формувати ядерні установки загальною потужністю до 1000 МВт, як один «класичний» енергоблок-тисячник. Перевага ж у тому, що будь-який модуль, коли він вийде з ладу, можна буде вивести в ремонт, окремо від решти, які продовжуватимуть працювати.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) стверджує: щоб досягти глобальних кліматичних цілей до 2050 року використання ядерної енергії потрібно подвоїти.

Нагадаємо, Енергоатом підписав Меморандуми про співпрацю щодо можливості будівництва ММР в Україні зі своїми багаторічними партнерами NuScale та Rolls-Royce.

forbes.com/sites/kensilverstein/2023/02/15/small-modular-nuclear-reactors-may-become-the-go-to-energy-source">forbes.com/sites/kensilverstein/2023/02/15/small-modular-nuclear-reactors-may-become-the-go-to-energy-source

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚡️ Малі модульні ядерні реактори
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/32561-ukraintsy-vybrali-luchshuju-voennuju-marku.html