Войти

⚛️ Компанії зацікавлені у розвитку малих модульних реакторів

⚛️ Компанії зацікавлені у розвитку малих модульних реакторів

Конструкції малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR) розробляють такі компанії, як Rolls Royce, Nuscale Power і Terrapower, яка залучила інвестиції Білла Гейтса та розробляє кілька інноваційних технологій SMR для потенційного використання в постачанні електроенергії країнам, що розвиваються.

EDF – найбільший у світі оператор атомних станцій – також звертає увагу на майбутню роль SMR. Адже потенційне використання SMR у основних галузях промисловості представляє значні комерційні можливості.

Враховуючи переривчастість сонячної енергії та вітру, SMR пропонують можливість обмежити викиди та виконати зобов’язання щодо зміни клімату, діючи ще й як джерело тепла для промисловості та житлового фонду.

ММР можна розгортати поряд з відновлюваними джерелами енергії, оскільки вони пропонують надійне базове джерело живлення для «переривчастих форм енергії».

У Канаді такий прогрес уже спостерігається. Westinghouse і Bruce Power спільно розробили мікрореактор eVinci, який можна використовувати в шахтах і віддалених районах.

Нагадаємо, Енергоатом та NuScale у вересні 2021-го підписали меморандум про співпрацю у сфері будівництва ММР в Україні.

pemedianetwork.com/transition-economist/articles/renewables/2022/outlook-2023-smrs-the-answer-to-the-world-s-energy-trilemma">pemedianetwork.com/transition-economist/articles/renewables/2022/outlook-2023-smrs-the-answer-to-the-world-s-energy-trilemma

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
⚛️ Компанії зацікавлені у розвитку
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/24968-rossija-ozhidaet-ocherednuju-partiju-postavok.html