Войти

⚛️ Rolls-Royce та Škoda JS співпрацюватимуть у впровадженні малих модульних реакторів

⚛️ Rolls-Royce та Škoda JS співпрацюватимуть у впровадженні малих модульних реакторів

Британська компанія Rolls-Royce SMR підписала Меморандум про взаєморозуміння з чеською Škoda JS. В межах співпраці компанії вивчать можливості сумісного розгортання малих модульних реакторів (ММР, англ. – small modular reactor, SMR) як у Чеській Республіці, так і в інших регіонах Центральної Європи.

«Оскільки 90% силової установки виробляється на нашому заводі, нам потрібні надійні та правильні партнери в ключових місцях у всьому світі для нашої моделі міжнародних поставок», заявили в Rolls-Royce.

Škoda JS спеціалізується на виробництві водно-водяних ядерних реакторів (PWR) і критичних компонентів, зокрема корпусів реакторів (RPV), внутрішніх елементів реакторів, приводних механізмів керуючих стрижнів і систем контролю безпеки.

Нагадаємо, Rolls-Royce – партнер Енергоатома. На початку 2022 року компанії підписали Меморандум про співробітництво щодо можливості будівництва британських малих модульних реакторів в Україні.

Rolls-Royce SMR – це конструкція потужністю 470 МВт на базі невеликого реактора з водою під тиском. Термін експлуатації цього ММР становитиме щонайменше 60 років.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Rolls-Royce-and-Skoda-JS-to-collaborate-on-SMR-dep">https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Rolls-Royce-and-Skoda-JS-to-collaborate-on-SMR-dep

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Rolls-Royce та Škoda JS
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/5938-nasa-zapustilo-servis-kotoryj-pokazyvaet.html