Войти

⚛️ Естонська Fermi Energia розгляне три пропозиції на розгортання малих модульних реакторів

⚛️ Естонська Fermi Energia розгляне три пропозиції на розгортання малих модульних реакторів

Естонська Fermi Energia заявила, що отримає тендери від трьох розробників малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR): GE Hitachi, NuScale і Rolls-Royce.

У компанії заявили, що тендерні пропозиції з вичерпною технічною документацією, необхідною для оцінки вартості будівництва, очікуються до грудня, а вибір технології буде зроблено в лютому 2023 року.

«Усі три виробники реакторів, які беруть участь у тендері, розпочали офіційні процедури отримання дозволу на будівництво регуляторних органів у країнах, де вони зареєстровані. Очікується, що перші реактори такого типу, вироблятимуть електроенергію наприкінці десятиліття», – сказав генеральний директор Fermi Energia Калев Каллемец.

NuScale і GE Hitachi – компанії, які фінансово підтримує уряд Сполучених Штатів, а Велика Британія інвестувала 210 мільйонів фунтів стерлінгів у розробку невеликого модульного реактора Rolls-Royce.

Нагадаємо, Енергоатом і NuScale у вересні 2021-го підписали меморандум про взаєморозуміння, щоб вивчити можливості будівництва АЕС NuScale в Україні.

Rolls-Royce – партнер Енергоатома. На початку 2022 року компанії підписали Меморандум про співробітництво щодо можливості будівництва британських малих модульних реакторів в Україні.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Fermi-Energia-requests-bids-from-three-SMR-vendors">https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Fermi-Energia-requests-bids-from-three-SMR-vendors

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Естонська Fermi Energia розгляне
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/7431-v-kitai-87-mlrd.html