Войти

⚛️ Rolls-Royce впроваджуватиме малі модульні реактори в Нідерландах

⚛️ Rolls-Royce впроваджуватиме малі модульні реактори в Нідерландах

Компанія Rolls-Royce підписала ексклюзивну угоду з нідерландським розробником ядерної енергетики ULC-Energy BV про співпрацю в розгортанні своїх електростанцій з малими модульними реакторами (ММР, англ. SMR) в Нідерландах.

Компанія ULC-Energy прагне прискорити процес декарбонізації в Нідерландах завдяки розробці проєктів ядерної енергетики, які ефективно інтегруються в житлові та промислові енергетичні мережі країни.

У грудні новий коаліційний уряд країни поставив атомну енергетику в центр своєї кліматичної та енергетичної політики. І заявив, що фінансово підтримуватиме будівництво нових атомних електростанцій. Для цього виділять 50 млн євро у 2023 році, 200 млн у 2024-му та 250 млн євро у 2025 році.

Нагадаємо, Rolls-Royce – партнер Енергоатома. На початку 2022 року компанії підписали Меморандум про співробітництво щодо можливості будівництва британських малих модульних реакторів в Україні.

Rolls-Royce SMR – це конструкція потужністю 470 МВт на основі невеликого реактора з водою під тиском. Термін експлуатації цього малого модульного реактора становитиме щонайменше 60 років.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Rolls-Royce впроваджуватиме малі модульні
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4182-ukrainskie-morjaki-smogut-vyezzhat-za.html