Войти

🇪🇪 Естонія впроваджуватиме технологію ММР

🇪🇪 Естонія впроваджуватиме технологію ММР

Американська компанія NuScale Power та естонська Fermi Energia підписали меморандум про взаєморозуміння, який містить оцінку розгортання станції з малими модульними реакторами в Естонії до 2031 року.

Компанії розпочали співпрацю ще у 2019-му, коли естонці обрали технологію NuScale для техніко-економічного обґрунтування придатності малих модульних реакторів (ММР, англ. SMR) на території країни для постачання електроенергії та досягнення кліматичних цілей після 2030 року.

«Велика перевага нового покоління малих модульних реакторів чітко проявляється у випадку Естонії. Вони краще вписуються в електричну мережу, є більш гнучкими й економічними в експлуатації», – сказав генеральний директор Fermi Energia Калев Каллемец.

Зараз Естонія виробляє переважну частину електроенергії зі сланцевої нафти, але на початку 2021 року уряд оголосив про плани досягти вуглецевої нейтральності до 2050-го і припинити видобуток сланцевої нафти в 2035-му.

Естонці підтримують розгортання ММР. В останньому опитуванні, проведеному на початку серпня, рівень підтримки будівництва малих модульних реакторів найвищий з початку 2019 року – 69% респондентів.

Нагадаємо, Енергоатом і NuScale у вересні 2021-го підписали меморандум про взаєморозуміння, щоб вивчити можливості будівництва АЕС NuScale в Україні.

NuScale надаватиме підтримку щодо експертизи технології малих модульних реакторів, зокрема техніко-економічне обґрунтування запропонованих майданчиків; розробки термінів і проміжних результатів проєктів; дослідження витрат; технічного аналізу; ліцензування та дозвільної діяльності, а також інженерних досліджень і проєктування.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇪🇪 Естонія впроваджуватиме технологію ММР
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/4350-derzhavi-uchasnitsi-dogovoru.html