Войти

⚡️ В Косово почалися віялові відключення електроенергії через енергетичну кризу

⚡️ В Косово почалися віялові відключення електроенергії через енергетичну кризу

Енергорозподільча компанія Косова KEDS повідомила, що відключення електроенергії, які розпочалися у понеділок зранку, спричинені браком внутрішнього виробництва і високими цінами на імпорт. Після кожних шести годин у робочому стані електроенергію на дві години вимикатимуть. Як довго триватимуть обмеження, наразі не зазначається.

В KEDS заявили, що отримують лише 500 МВт/год від всіх наявних в країні електростанцій, тоді як споживання зараз сягає 800 МВт/год.

Нині KEDS та національний оператор системи передачі KOSTT не можуть дозволити собі імпорт електроенергії, а тому повинні покладатися лише на внутрішнє виробництво.

Близько 90% електроенергії в країні продукуються з використанням вугілля, і енергетична компанія заявила, що вивела з експлуатації майже половину своїх генераторів на регулярне обслуговування, щоб підготувати їх до зими, адже взимку енергоспоживання зростає більш ніж удвічі.

На початку серпня парламент Косова на 60 днів оголосив надзвичайний стан у сфері енергетики, щоб допомогти уряду вжити всіх необхідних заходів, зокрема й відключення електроенергії, для подолання кризи.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ В Косово почалися віялові
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/2134-atomna-osvita-vidkriva-perspektivi.html