Войти

⚛️ Holtec та Hyundai прискорять розробку малих модульних реакторів

⚛️ Holtec та Hyundai прискорять розробку малих модульних реакторів

Американська компанія Holtec International та південнокорейська Hyundai Engineering & Construction підписали угоду про прискорення співпраці у розробці малих модульних реакторів (ММР, англ. – SMR).

Ці дві компанії розробили стандартний проєкт, який можна буде розгорнути в більшості регіонів світу без будь-яких суттєвих модифікацій, скорочуючи час від отримання дозволу до введення АЕС в експлуатацію, заявили в Holtec.

У Hyundai повідомили, що компанія братиме участь у детальному проєктуванні, необхідному для встановлення SMR-160, з урахуванням місцевого природного середовища і таких характеристик, як клімат, температура та вологість.

Нова угода базується на договорі про співпрацю, підписаному в листопаді 2021 року, згідно з яким Hyundai готує повну специфікацію будівництва атомної станції для SMR-160, який Holtec розробляє з 2010 року.

Компанії докладають спільних зусиль для встановлення екосистеми, орієнтованої на SMR-160, у більш ніж п’ятнадцяти країнах, які мають намір розгорнути такі малі модульні реактори.

SMR-160 – це легководний реактор під тиском, який генерує 160 МВт із використанням палива з низькозбагаченим ураном і має гнучкість для виробництва технологічного тепла для промислового застосування та виробництва водню.

Для довідки: Американська компанія Holtec International, багаторічний партнер Енергоатома, виступала підрядником будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, яке в квітні 2022 року було введено в експлуатацію.

world-nuclear-news.org/Articles/Holtec,-Hyundai-to-accelerate-SMR-development">world-nuclear-news.org/Articles/Holtec,-Hyundai-to-accelerate-SMR-development

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Holtec та Hyundai прискорять
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/13917-kontrol-nad-zaporizkoju-aes.html