Войти

🏗 Парламент Болгарії схвалив переговори зі США щодо двох нових ядерних реакторів

🏗 Парламент Болгарії схвалив переговори зі США щодо двох нових ядерних реакторів

Законодавчий орган Болгарії доручив розпочати переговори зі США стосовно потенційної угоди щодо будівництва на АЕС Козлодуй двох додаткових реакторів за технологією AP1000.

Національне міністерство енергетики має вжити всіх необхідних заходів до 1 березня 2023 року для початку процесу будівництва нового блоку, №7, на АЕС Козлодуй. Також парламент доручив продовжувати підготовку до отримання ліцензії й оцінки впливу на довкілля для будівництва енергоблоку №8.

Технологія реактора з водою під тиском AP1000, американської компанії Westinghouse Electric Co, визнана найбільш придатною для використання на зазначеній АЕС, йдеться в рішенні, оприлюдненому на сайті парламенту.

Наразі на станції експлуатуються енергоблоки №№ 5 і 6, загальною потужністю майже 1,1 ГВт, тоді як реактори №№ 1–4 припинили працювати на початку й у середині 2000-х.

Нагадаємо, Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який планується завершити до 2029 року.

seenews.com/news/bulgarian-parl-approves-talks-with-us-for-two-new-nuclear-reactors-811216">seenews.com/news/bulgarian-parl-approves-talks-with-us-for-two-new-nuclear-reactors-811216

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW | IN
🏗 Парламент Болгарії схвалив переговори
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/26868-belarus-nazvali-chastju-rf-na.html