Войти

⚛️ Щоб диверсифікувати постачання з росії, Болгарія підписала угоду про ядерне паливо з Westinghouse

⚛️ Щоб диверсифікувати постачання з росії, Болгарія підписала угоду про ядерне паливо з Westinghouse

Болгарська державна АЕС Козлодуй підписала 10-річну угоду з компанією Westinghouse Electric Sweden про постачання ядерного палива (ЯП) для п'ятого енергоблоку потужністю 1000 МВт. Це стало першим кроком цієї атомної станції до диверсифікації поставок ЯП та зменшення залежності від росії.

Будучи однією з країн Європейського Союзу, Болгарія наразі покладається на російське ядерне паливо для обох енергоблоків АЕС Козлодуй (сумарною потужністю 2000 МВт), але після вторгнення росії в Україну прагне посилити свою енергетичну безпеку.

Болгарська АЕС також збирається підписати угоду із французькою компанією Framatome щодо свого іншого реактора – блоку №6.

За словами Міністра енергетики Болгарії Росена Христова, нове паливо планують використовувати із середини 2024 року.

Для довідки: Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за американською технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го блоків на Хмельницькій АЕС, який планує завершити до 2029 року.

reuters.com/business/energy/bulgaria-signs-nuclear-fuel-deal-with-westinghouse-2022-12-22">reuters.com/business/energy/bulgaria-signs-nuclear-fuel-deal-with-westinghouse-2022-12-22

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Щоб диверсифікувати постачання з
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/23196-antirejting-samyh-nenavistnyh-prilozhenij-dlja.html