Войти

⚛️ Westinghouse співпрацюватиме з польськими компаніями у впровадженні ядерної енергетики

⚛️ Westinghouse співпрацюватиме з польськими компаніями у впровадженні ядерної енергетики

Американська компанія Westinghouse Electric підписала з 22-ма компаніями в Польщі меморандуми про взаєморозуміння (MoU), які дозволяють співпрацювати щодо потенційного будівництва реакторів AP1000 в Республіці Польща, а також сприяють іншим подібним проєктам у Центральній Європі.

«Польська промисловість і компанії мають багатий досвід та ноу-хау в будівництві енергоблоків усіх видів. Багато з них також мають досвід роботи над ядерними проєктами в Європі, які ми хочемо максимально використати», – сказав президент Westinghouse Польща Мірослав Ковалік.

Меморандум про взаєморозуміння був підписаний у Варшаві за присутності посла США у Польщі Марка Бжезінського. Він зазначив, що «протягом наступних кількох десятиліть цей проєкт створить тисячі робочих місць у Польщі та допоможе накопичити досвід, який можна буде використовувати для підтримки подібних проєктів у всьому світі».

Раніше США та Польща презентували детальну двосторонню дорожню карту будівництва шести великих ядерних реакторів з використанням американської технології AP1000. Інвестор будівництва атомних електростанцій вже обрав ділянку в Любятово-Копаліно як бажане місце для першої із шести великих АЕС.

Нагадаємо, що Westinghouse Electric Company є надійним партнером ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000.

Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який заплановано завершити до 2029 року. Наступним енергоблоком, який збудує Компанія, буде блок №5 Рівненської АЕС. Його введення в експлуатацію має відбутися у 2032-му.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Westinghouse-developing-Polish-AP1000-supply-chain">https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Westinghouse-developing-Polish-AP1000-supply-chain

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Westinghouse співпрацюватиме з польськими
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/8934-magate-rozpochalo-peremovini-schodo.html