Войти

🇵🇱 Westinghouse надіслала Польщі пропозицію щодо будівництва шести атомних реакторів

🇵🇱 Westinghouse надіслала Польщі пропозицію щодо будівництва шести атомних реакторів

Республіка Польща отримала офіційну пропозицію від американської компанії Westinghouse стосовно зведення шести ядерних реакторів за сучасною технологією AP1000. Чотири енергоблоки AP1000 вже експлуатуються в Китаї, ще два найближчими місяцями будуть запущені у США. Будівництво нових реакторів за цією технологією планує з Westinghouse і Україна.

Наразі є три компанії-претенденти, які пропонують Польщі збудувати атомні станції: американська Westinghouse, французька EDF з реакторами EPR, а також корейська KHNP, яка готова звести шість реакторів APR1400.

«Рішення про вибір технології для першої АЕС буде ухвалене протягом кількох тижнів. Маємо три варіанти на вибір, але найбільше просунулася співпраця з американцями», – заявили в польському уряді.

Будівництво першого енергоблока у Польщі планується до 2033 року, його потужність становитиме 1 – 1,6 ГВт. Наступні блоки мають вводитися в експлуатацію кожні 2-3 роки, а загалом атомною програмою Польщі передбачено шість блоків сумарною потужністю до 9 ГВт.

Нагадаємо, у червні 2022-го Westinghouse і Енергоатом розширили угоди на постачання ядерного палива для всіх діючих атомних електростанцій в Україні та домовились про будівництво дев’яти енергоблоків AP1000® в різних регіонах країни.

https://biz.liga.net/ua/all/tek/novosti/polsha-vybiraet-tehnologiyu-dlya-pervoy-aes-favorit-westinghouse">https://biz.liga.net/ua/all/tek/novosti/polsha-vybiraet-tehnologiyu-dlya-pervoy-aes-favorit-westinghouse

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇵🇱 Westinghouse надіслала Польщі пропозицію
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/6766-generalnij-direktor-vp-pivdennoukrainska.html