Войти

🏗 Польща планує побудувати шість реакторів до 2040 року

🏗 Польща планує побудувати шість реакторів до 2040 року

Рада міністрів Польщі ухвалила проєкт про внесення змін до закону про підготовку та здійснення інвестицій в об’єкти атомної енергетики, повідомило Національне агентство з атомної енергії країни (Państwowa Agencja Atomistyki).

У вересні минулого року було оголошено про план побудувати шість реакторів до 2040 року, загальною потужністю 6–9 ГВт. Згідно з прийнятим графіком, будівництво першої атомної електростанції в Польщі розпочнеться у 2026 році, а перший реактор потужністю 1–1,6 ГВт буде введено в експлуатацію у 2033 році. Наступні блоки вводитимуться кожні 2-3 роки.

Інвестиції, необхідні для цього, оцінюються в 32 мільярди доларів. Польща прагне зменшити історичну залежність від вугілля.

У липні минулого року Westinghouse Electric Company оголосила про початок інженерно-конструкторських робіт на основі технології AP1000 у рамках гранту від Агентства з торгівлі та розвитку США «для прогресу» ядерної енергетичної програми в Польщі.

Нагадаємо, що Westinghouse – надійний партнер Енергоатома. ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який заплановано завершити до 2029 року. Наступним енергоблоком, який збудує Компанія, буде блок №5 Рівненської АЕС. Його введення в експлуатацію має відбутися у 2032-му.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🏗 Польща планує побудувати шість
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/2776-spivrobitniki-energoatoma-projshli-kurs.html