Войти

🇵🇱 Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ), розробник першого комерційного проєкту ядерної енергетики в Польщі, підписав ключову угоду про співпрацю з американською компанією Westinghouse, чия технологія AP

🇵🇱 Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ), розробник першого комерційного проєкту ядерної енергетики в Польщі, підписав ключову угоду про співпрацю з американською компанією Westinghouse, чия технологія AP1000 була обрана для першої АЕС в країні, повідомляє Nucnet.

Президент PEJ Томаш Степьен заявив, що угода означає, що «ми можемо перейти до більш детальних робіт і комерційних домовленостей з американською стороною». За його словами, це також перший крок до початку проєктування будівництва. Наступним має стати підписання у 2023 році угоди між компаніями на проєктування АЕС.

У листопаді Польща обрала компанію Westinghouse для будівництва трьох реакторів з водою під тиском AP1000 у Любятово-Копаліно. Будівництво першого енергоблоку має розпочатись у 2026 році, а ввести в експлуатацію його збираються в 2033-му.

Для довідки: Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який планується завершити до 2029 року.

nucnet.org/news/agreement-with-westinghouse-means-detailed-work-can-begin-12-4-2022">nucnet.org/news/agreement-with-westinghouse-means-detailed-work-can-begin-12-4-2022

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇵🇱 Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ),
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/21985-ministry-oborony-belarusi-hrenin-i.html