Войти

⚛️ США та Польща презентували двосторонню дорожню карту будівництва шести великих ядерних реакторів

⚛️ США та Польща презентували двосторонню дорожню карту будівництва шести великих ядерних реакторів

Після підписання міжурядової угоди про співробітництво в ядерній енергетиці від 2020 року, країни напрацювали дорожню карту стратегічної співпраці у ядерній енергетиці і побудову об'єктів за американською технологією.

Американська компанія Westinghouse і польська Bechtel провели детальні дослідження щодо можливості використання технології AP1000.

«Це важливий крок до розвитку в Польщі надійної атомної промисловості з нульовим викидом вуглецю, що призведе до ще одного європейського джерела енергії, яке не буде під впливом росії», – заявила міністр енергетики США Дженніфер Гранхольм.

Польща планує запустити атомну енергетику в країні приблизно з 2033 року як частину енергетичного портфеля, віддаляючись від сильної вугільної залежності. Компанія Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ), інвестор будівництва атомних електростанцій, вже обрала ділянку в Любятово-Копаліно як бажане місце для першого з шести великих АЕС.

Нагадаємо, що Westinghouse – надійний партнер Енергоатома. ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000.

Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який заплановано завершити до 2029 року. Наступним енергоблоком, який збудує Компанія, буде блок №5 Рівненської АЕС. Його введення в експлуатацію має відбутися у 2032-му.

https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Roadmap-report-reflects-US-Poland-nuclear-cooperat">https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Roadmap-report-reflects-US-Poland-nuclear-cooperat

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ США та Польща презентували
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/7071-vsu-vytesnili-vojska-rf-iz.html