Войти

🇯🇵 Японія продовжить розвивати ядерну енергетику – і будуватиме нові реактори

🇯🇵 Японія продовжить розвивати ядерну енергетику – і будуватиме нові реактори

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда відзначив, що атомна енергетика є надзвичайно важливою для «зеленої» економіки. Уряд вивчатиме можливості для розробки та будівництва нових реакторів, оскільки країна прагне уникнути нових навантажень на електромережі й обмежити залежність від імпорту енергії, передає The Japan Times.

«Ядерна енергетика та відновлювані джерела енергії є виключно важливими, щоб продовжувати здійснювати «зелену трансформацію» економіки», – сказав він.

Очільник уряду повідомив, що Японія з літа 2023-го знову запустить ще сім ядерних реакторів. Отже, кількість тих, які повернуться до роботи після аварії на АЕС «Фукусіма-1», зросте до 17-ти із 33-х.

Крім того, за інформацією японських ЗМІ, Токіо планує збільшити термін роботи реакторів з нинішнього максимуму до 60 років, щоб забезпечувати стабільне постачання енергії та зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу.

Також у 2030 році Японія планує досягти цілі – виробництво атомної енергії має становити від 20% до 22% електроенергії країни.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇯🇵 Японія продовжить розвивати ядерну
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/3905-v-ukraine-predlagajut-ne-puskat.html