Войти

⚡️ Уряд Польщі ухвалив рішення про будівництво першої в країні АЕС за американською технологією AP1000

⚡️ Уряд Польщі ухвалив рішення про будівництво першої в країні АЕС за американською технологією AP1000

Рада міністрів ухвалила постанову про будівництво АЕС у Польщі. Перша атомна електростанція в країні буде побудована на основі американської технології AP1000.

«Вибір американської технології не лише зміцнить енергетичну безпеку Польщі, але й стане значним імпульсом розвитку для нашої економіки», – сказала міністр клімату та довкілля Анна Москова.

Вона наголосила, що партнерство зі США у будівництві першої АЕС у Польщі є яскравим підтвердженням стратегічного підходу обох країн до питання суверенітету Польщі та енергетичної безпеки всієї Центрально-Східної Європи.

«Ще ніколи Польща не була так близько до будівництва атомної електростанції, як сьогодні. Рішення про підтвердження стратегічного партнерства з США наближає нас до реалізації цього проєкту», – підкреслила пані міністр.

Будівництво першої польської АЕС розпочнеться у 2026 році, а у 2033 році введуть в експлуатацію перший блок атомної електростанції.

Анна Москва зауважила, що «атомна енергетика – це не лише чиста, надійна та власна енергія, а й економічний розвиток та нові робочі місця для жителів Польщі».

Нагадаємо
, у вересні 2022 року США та Польща презентували двосторонню дорожню карту будівництва шести великих ядерних реакторів за американською технологією.
Польща планує запустити атомну енергетику в країні приблизно з 2033 року як частину енергетичного портфеля, віддаляючись від сильної вугільної залежності.

Для довідки: Westinghouse – багаторічний надійний партнер ДП «НАЕК «Енергоатом». Компанії підписали угоду про будівництво в Україні дев'яти нових енергоблоків за технологією АР1000. Енергоатом вже розпочав реалізацію проєкту з будівництва 5-го та 6-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС, який заплановано завершити до 2029 року.

gov.pl/web/klimat/rzad-potwierdza-strategiczne-partnerstwo-z-usa-przy-budowie-pierwszej-elektrowni-jadrowej-w-polsce">gov.pl/web/klimat/rzad-potwierdza-strategiczne-partnerstwo-z-usa-przy-budowie-pierwszej-elektrowni-jadrowej-w-polsce

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚡️ Уряд Польщі ухвалив рішення
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/15451-norvegija-vpershe-vidpravila-gaz.html