Войти

🇺🇸 США виділять до 1,1 млрд доларів, щоб запобігти закриттю атомної електростанції Diablo Canyon у Каліфорнії

🇺🇸 США виділять до 1,1 млрд доларів, щоб запобігти закриттю атомної електростанції Diablo Canyon у Каліфорнії

Адміністрація Президента США Джо Байдена вважає, що ядерна енергетика має вирішальне значення для стримування зміни клімату, і прагне, щоб електростанції залишалися відкритими до розробки реакторів наступного покоління, пише Reuters.

92 реактори атомної енергетики США виробляють більше половини практично безвуглецевої електроенергії в країні. Але з 2013 року близько дюжини реакторів було закрито через конкуренцію з боку відновлюваних джерел енергії та установок, які спалюють велику кількість природного газу.

Тож у США впроваджено програму цивільного ядерного кредиту Міністерства енергетики на суму 6 млрд доларів США, спрямовану на підтримку ядерних реакторів, що перебувають у випробуваннях.

Міністерка енергетики США Дженніфер Гранхольм заявила, що грант є «вирішальним кроком до того, щоб наш внутрішній атомний флот продовжував забезпечувати американців надійною та доступною електроенергією як найбільше в країні джерело чистої електроенергії».

reuters.com/business/energy/us-approves-conditional-funding-diablo-canyon-nuclear-power-plant-2022-11-21">reuters.com/business/energy/us-approves-conditional-funding-diablo-canyon-nuclear-power-plant-2022-11-21

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
🇺🇸 США виділять до 1,1
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/19013-zvernennja-generalnogo-direktora-vp.html