Войти

⚛️ Атомна енергетика є одним із способів досягнення чистого нуля, – експерти

⚛️ Атомна енергетика є одним із способів досягнення чистого нуля, – експерти

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вперше за 27 років відкрило виставку на кліматичному саміті ООН COP27. Її метою стала демонстрація потенціалу технологій галузі у боротьбі зі зміною клімату, пише Reuters.

«Коли ви говорите про атомну енергетику, ви маєте на увазі підтвердженого виробника енергії, який є не частиною проблеми, а частиною рішення. Ви переконаєтесь, що ця атомна енергетика має дійсно серйозні, дуже послідовні показники безпеки», – сказав генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Крім того, під час заходу спеціальний уповноважений США з кліматичних питань Джон Керрі оголосив про зацікавленість Експортно-імпортного банку США (EXIM) у наданні 3 млрд доларів фінансової підтримки для атомної станції в Румунії.

Він наголосив, що атомна енергетика є одним із способів, за допомогою якого можна до 2050 року досягти міжнародної мети скорочення викидів парникових газів до нуля.

Ханна Фенвік, співкерівник Nuclear for Climate, зауважила, що її організація вважає «атомну енергетику рішенням у питаннях клімату».

reuters.com/business/cop/cop27-nuclear-power-industry-vies-role-decarbonizing-planet-2022-11-09">reuters.com/business/cop/cop27-nuclear-power-industry-vies-role-decarbonizing-planet-2022-11-09

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⚛️ Атомна енергетика є одним
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/16714-40-ukrainskoi-energetichnoi-infrastrukturi.html