Войти

⛄️ Сувора зима в північній Азії може збільшити глобальний попит на енергію

⛄️ Сувора зима в північній Азії може збільшити глобальний попит на енергію

Оскільки Європа відмовляється від російського палива та намагається отримати достатню кількість природного газу та вугілля. Однак прагнення Європи зберегти тепло цієї зими значною мірою залежатиме від трьох країн на іншому кінці світу: Японії, Південної Кореї та Китаю, пише Bloomberg.

Країни Азії – одні з найбільших у світі імпортерів скрапленого природного газу та вугілля – мають спільний з Європою сезон пікового попиту на опалення взимку. І будь-який прогноз різкого зниження температури в цих трьох країнах може спровокувати більш інтенсивну боротьбу за енергетичні вантажі.

«Міжнародна конкуренція за паливо зросла після того, як вторгнення росії в Україну перевернуло глобальні торговельні потоки, сприяючи рекордному зростанню цін на вугілля та природний газ. У Європі тиск ось-ось посилиться. Єврокомісія з наступного тижня введе повну заборону на російське вугілля, а Газпром скоротив поставки трубопровідного газу до Європи», – йдеться у публікації.

Наразі Європейські країни поспішно готуються до зими, скорочуючи споживання газу та збільшуючи імпорт СПГ, щоб заповнити сховища, а також перезапускають законсервовані вугільні електростанції.

Усі три азійські країни також виробляють більше енергії з відновлюваних джерел. Японія та Південна Корея встановили рекорди з сонячної енергії в травні, тоді як Китай спалив менше вугілля протягом першої половини року, оскільки чисті джерела, такі як гідроенергетика, різко зросли.

Водночас додаткові закупівлі з Європи підвищили вартість спотового СПГ і вугілля до рекордного рівня, відтак країни, на кшталт Бангладешу та Пакистану, вже страждають від щоденних відключень електроенергії, адже не можуть оплачувати ці вантажі. І взимку конкуренція лише загостриться.

Написати нам 🇺🇦 | FB | IG | YT | TW
⛄️ Сувора зима в північній
0
https://vojna-v-ukraine.com/energoatom/1154-german-galuschenko-djakumo-avstralii.html