Войти

🇨🇳🇺🇸"Китай - бомба уповільненої дії", - президент США Джо Байден

DeepState UA

11-08-2023, 14:01
🇨🇳🇺🇸"Китай - бомба уповільненої дії", - президент США Джо Байден

💭«У них є деякі проблеми. Це не добре, тому що коли погані люди мають проблеми, вони роблять погані речі», - сказав Байден, коментуючи скрутне становище та економічні проблеми Китаю.

✍️Нагадаємо, що Байден підписав указ, спрямований на регулювання американських інвестицій та експертизи, які підтримують розвиток Китаєм "чутливих" технологій.

🗣«Китай категорично незадоволений і рішуче виступає проти наполягань США на введенні обмежень на інвестиції в Китай, - відреагувало в заяві Міністерство закордонних справ країни. «Це кричущий економічний примус і технологічне знущання».

🏫Міністерство торгівлі Китаю закликало США "поважати ринкову економіку і принципи чесної конкуренції" і "утримуватися від штучного перешкоджання світовій торгівлі і створення перешкод, які заважають відновленню світової економіки".

🤔Також Китай висловив свою невдоволеність через підписання Байденом закону щодо розвитку торгівельних угод між Тайванем та США:

💭«Китай рішуче виступає проти офіційної взаємодії в будь-якій формі між китайським регіоном Тайвань і країнами, які мають дипломатичні відносини з Китаєм. Це включає в себе переговори або підписання будь-якої угоди, що зачіпає суверенітет або має офіційний характер», - заявив речник.

🤷‍♂️Не дивлячись на спроби поновлення діалогу між країнами, градус відносин досі високий - і наразі важко говорити про нормалізацію.
🇨🇳🇺🇸Китай - бомба уповільненої дії,
0
https://vojna-v-ukraine.com/deepstateua/61159-serpen-najgarjachishij-misjats-lita.html